Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Az étkezési polifenolok rákellenes hatásait számos lehetséges mechanizmus révén kifejthetik, például a karcinogén ágensek eltávolításával, a rákos sejtek jelátvitelének és antioxidáns enzimatikus aktivitásának modulálásával, az apoptózis indukciójával, valamint a sejtciklus leállításával. Ezen hatások némelyike részben összefügghet az antioxidáns aktivitásával vagy az antioxidáns hatású enzimek fokozásával.
Ezért javasoljuk mi is az alacsony (gyümölcs)cukortartalmú pl. piros bogyós gyümölcsök, a zöld leveles zöldségek és a zöldfűszerek/fűszernövények rendszeres fogyasztását, hiszen a bennük lévő pl. flavonoidok, pozitívan befolyásolják a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, a magas vérnyomást, továbbá gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Fontos tudni, hogy az étrendi flavonoidok más antioxidánssal együtt fejtik ki a hatásukat (A-, C-, E-vitamin, szelén és jód), ezért fontos a megelőzési célú étrendkiegészítők használata és a megfelelő, változatos étrend kialakítása.
Forrás:
Chang Gung Med J. 2011 Sep-Oct;34(5):449-60. Miao-Lin Hu, PhD
Fordította: Spindler Eszter, Táplálkozás-Beállítás™
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!