Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
E problémák nagyrésze azoknál a Pácienseknél erősödik fel, akik megfelelő szakmai tanácsadás nélkül követik az étrendet (a Táplálkozás-Beállítás több, mint 7 éve gyűjti a szakmai kompetenciákat és tapasztalatokat e téren). Ezek a problémák könnyen orvosolhatóak megfelelően képzett táplálkozástudományi szakember segítségével, aki képes elmagyarázni az alacsony FODMAP-étrend különböző szakaszait, előnyeit és buktatóit; valamint biztosítja a Páciens számára a megfelelő tápanyag-mennyiséget, egyénre szabottan (Nutri-Funkcionális ételek és akár anyagcsere profilok). A jövőbeni kutatásoknak ezen kívül néhány kiemelten fontos kérdéssel kell még foglalkozniuk, mint például az alacsony FODMAP-étrend szerepére a bél mikrobiomra, valamint a diagnosztikai biomarkerek kutatása annak megállapítása érdekében, hogy mely betegek részesülhetnek e diéta egyértelmű előnyeiben (pl. emésztési zavarok esetén).
Az alacsony FODMAP-étrend funkcionális gasztrointesztinális rendellenességeken KÍVÜLI lehetséges új alkalmazási területeit belátható időn belül ugyancsak tovább kell vizsgálni (endometriózis, fibromialgia, ekcéma?).
Forrás:
Low FODMAP Diet: Evidence, Doubts, and HopesNutrients. 2020 Jan; 12(1).Massimo Bellini, Sara Tonarelli, Attila G. Nagy, Andrea Pancetti, Francesco Costa, Angelo Ricchiuti, Nicola de Bortoli, Marta Mosca, Santino Marchi, and Alessandra Rossi
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!