” akkor mit lehet enni? ” – Rosé kacsamell receptje zellerhasábokkal

” akkor mit lehet enni? ” –  Rosé kacsamell receptje zellerhasábokkal
2016.01.14.

Hoztam Nektek egy ebéd/vacsora alternatívát, amit gyorsan el lehet készíteni. Anyagcsere profiljaink szerint ez egy “Fitness guru-Modern vadász” recept.

Hozzávalók:
  • fél kacsamell
  • 1 nagy zellergumó
  • fűszerek
  • zsír
Elkészítés:

Előkészítjük a sütőt 180-200 C fokra. A zellert meghámozzuk majd hasábokra vágjuk. Megsózzuk és bezsírozzuk ( én kacsazsírt használtam ), majd sütőbe rakjuk 20-25 percig, még megpirul. A sózás fontos. ( úgy gondolom a zeller hasáb a gyerekek számára is egy remek köret alternatíva)

A kacsamellet előkészítjük, a bőrét bevágjuk ( én itt még semmilyen fűszert nem tettem rá, hogy ne égjen rá ). Lassú tűzön a serpenyőbe rakjuk. Folyamatosan forgatjuk az oldalait addig, míg a bőre barnára nem pirul. Mikor már majdnem kész, kivesszük a serpenyőből és befűszerezzük. ( én sót és fokhagymát használtam, de lehet fűszerkeveréket is ). Végül ez előmelegített sütőbe kb. 15 percig még berakjuk (a már kész zeller fölé). Tálaláshoz a kacsamellet szeletekre vágjuk és a zeller hasábokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!