A reflux tüneti kezelése helyett…

A reflux tüneti kezelése helyett…
2021.02.26.
Attól, hogy milliárdokat költünk puszta tüneti szerként savlekötő és protonpumpa-gátló gyógyszerekre (PPI); és úgy kapkodjuk ezeket gyomorpanaszok esetén, mint a cukorkákát, az bizonyos aggasztó tényeken nem változtat:
 
  • Ahogy tanulmányok kimutatják, a gyomorsav-kiválasztás a korral csökken. A tudományos szakirodalomban az is megállapított tény, hogy a reflux (GERD) rizikója a kor előrehaladtával nő. Ha a gyomorégést tehát a túl sok gyomorsav okozná, akkor nem az idősek, hanem a gyerekek és tinédzserek kapkodnák befelé a savlekötőket…
  • Dr. Jonathan Wright, a Washington állambeli Tahoma Klinika orvosa szerint, amikor a gyomorégésben és GERD-ben szenvedő páciensek gyomorsav-szintjét valójában megmérik, akkor azt találják, hogy az majdnem mindig alacsony, és nem magas. Ugyanez a tapasztalatunk speciális székletvizsgálatok esetében is (emésztetlen fehérje a székletben). Dr. Wright 25 éven át végzett vizsgálatai során nagyon kevés olyan pácienst talált, akiknek túlzott a gyomorsav-termelése.
 
A reflux (GERD) rendkívül ritkán párosul túlzott gyomorsav-szinttel, a probléma sokkal inkább az antiperisztaltikához és a nem megfelelő bélmozgáshoz köthető.
 
 
 
 
Az étrendváltás komoly kihívás, egészségtudatos és lelkiismeretes egyéneknek ajánljuk:
https://taplalkozasbeallitas.hu/…/alacsony-fodmap-program/
 
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!