Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
A reflux kialakulása, hajlamosító tényezői, gyógyszeres kezelése – mit tehetünk, hogy csökkentsük a panaszokat!?
A médiában és emiatt a közvéleményben is népszerű az az elmélet, hogy a gyomorégést a túl sok gyomorsav okozza. Számos szakember, aki ismeri a tudományos irodalmat, megmondhatja, hogy a gyomorégés és a reflux betegség (GERD) ügye nem ennyire fekete vagy fehér, egyes kutatók és orvosok például nem sorolják a túlzott gyomorsav-szint miatt kialakult betegségek közé.
A reflux betegség definiálása nem olyan egyszerű, hiszen szerteágazó tünetekkel rendelkezik, de a konszenzus szerint reflux betegségről akkor beszélünk, ha a gyomortartalom nyelőcsőn keresztüli visszaáramlása életminőséget rontó panaszokhoz és komplikációkhoz vezet.
Ezt körüljárva beszélgetett alábbi podcastünkben Spindler Eszter dietetikus Kolléganőnk és Dr. Kószó Dóra gyógyszerész a reflux kialakulásáról, hajlamosító tényezőiről és a gyógyszeres kezelésről, illetve arról, hogy mit tehetünk, hogy csökkentsük a panaszokat.
A podcast itt meghallgatható:
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!