Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Fogamzásgátló elhagyását követő ciklus-kimaradás visszafordításának támogatása
Életmódbeli javaslatok a fogamzásgátló elhagyását követő ciklus kimaradás (amenorrhea) visszafordításának támogatására…
CA-125 labormarker csökkentésének lehetőségei
CA-125 labormarker csökkentése például endometriózissal összefüggő gyulladások esetén…
Omega-3 bevitel és a szülés utáni depresszió
Több kutatás kimutatta, hogy a terhesség alatt az anya Omega-3 szintje felére esik le, és még a szülés utáni…
Étrendi AGE bevitele és demencia összefüggése
A nagyobb étrendi AGE bevitele a demencia fokozott kockázatával jár, függetlenül a genetikai hajlamtól…
…csak a legtöbben nem ezt hallgatják!
Az emésztőrendszer épségének és egységének megtartása vagy éppen helyreállítása mind a Hagyományos Kínai Orvoslásban, mind a Makrobiotikában fontos szerepet tölt be… aki nem eszerint ismeri (vagy még rosszabb, tanítja) ezeket a táplálkozási megközelítéseket, annak idehaza csak javasolni tudjuk, hogy merüljön el mélyebben a kapcsolódó módszerekben (aminek a legjobb módja egy Távol-Keleti szakmai körutazás).
„Gyógyító étel Yin állapotokra. A szervezetet gyorsan juttatja energiához. Gyulladások esetén is nagyon hatásos.”
Alapja a legjinebb hal a ponty, és a legjangabb zöldség a bojtorjángyökér. Pisztrángból, lazacból, harcsából (és levesteknősből) is elkészíthető.
Fazékba a felszeletelt bojtorján, rá a hal, a víz, és a kukicha, forrástól lassú tűzön, gyöngyözve 2-4 órát főzzük. Zen verzió: 3-12 óra (pont mi a csontlevesünk) (elpárolgott vizet pótolni kell). Fél evőkanál finomra reszelt gyömbért is lehet hozzá adni. Így alacsony lángon 2-3 percig főzzük még. (zen verzió.: 1 órát még tovább). Apróra vágott snidling, petrezselyem a tálaláshoz.
A nyugati verzió nagyon finom – szerintem – a zen sokkal markánsabb-szokni kell.” – köszönjük a receptet Págyi Juditnak!
Nyilvánvalóan ebben az esetben is a zselatinos fehérjeforrások jelentőségén van a hangsúly… és ezen tápanyagok vékonybelet regeneráló hatásán… melyről a Hagyományos Kínai Orvoslásban többek között úgy tartják, hogy támogatja a vérképzést, ami mindennek az alapja… persze, hiszen egészséges vékonybél egyenlő megfelelő felszívódás és hatékony vérképzés!
Müller Ildi „Főzőtanfolyamán” legközelebb azért még maradunk a marhacsontoknál…
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!