A mai ebédem elég low-carbra sikeredett, recept

A mai ebédem elég low-carbra sikeredett, recept
2020.02.26.
A mai ebédem (bár nem szándékosan) de elég low-carbra sikeredett. Bizonyára a tudatalattim az estére készülő ázsiai risztésztás ételt is már számításba vette… Vettünk kipróbálásra egy flank steaket és egy rib eye steaket is, az alábbi technológiával készítettük:
 
  • Hevítsünk fel egy seprenyőt szárazon, a húsokat sózzuk, és csak azelőtt locsoljunk egy kevés olajat (én magas olajsavas napraforgót használtam) a már forró serpenyőbe, amikor sütni kívánjuk. Elsőkörben mindkét oldalát 1,5 percig süssük.
  • Ezután vegyük ki őket és hagyjuk 10 percig pihenni egy tányéron, amit lefedünk egy másik tányérral, hogy langyos maradjon végig.
  • A második sütési fázisban, ugyanabban a serpenyőben olvasszunk fel vajat (lehet sós vaj is) és amikor kellően habzik, tegyük vissza sülni a húst. Ekkor tehetünk rá borsot is. Szánjunk mindkét oldalnak újabb egy-egy percet a vajban.
  • Szeleteljük és tálaljuk!
  • Mi friss bazsalikomos, grillezett zöldségekkel és rukkola salátával ettük.
 
Jóétvágyat!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!