A magnézium kiegészítésről

A magnézium kiegészítésről
2020.09.18.

Magnézium-malát (azaz magnézium almasavval)

A magnézium-malát „magában foglalja” az almasavat, amely természetesen fordul elő olyan ételekben, mint a gyümölcsök. Emellett az emberi sejtekben is megtalálható. Kutatások szerint a magnézium-malát nagyon jól szívódik fel az emésztőrendszerben, így remek lehetőség a magnéziumszint normalizálására; továbbá kevésbé hashajtó hatású bizonyos más formákkal szemben, azaz érzékeny emésztés esetén is ajánlható.A mellékelt gyógyszeripari kutatás szerint a magnézium-szulfát, magnézium-oxid, magnézium-taurát, magnézium-citrát és magnézium-malát szakmai összehasonlítást a magnézium-MALÁT nyerte biológiai hasznosulás és emészthetőség szerint is. (F)A magnézium-malát különösen jól „vizsgázhat” a nagy imitátor megbetegedések körében, mint az endometriózis, a fibromialgia, a krónikus fáradság szindrómával járó tünetek (HPA-tengely) vagy az MSIDS (ilyen például a Lyme-kór), gyűlnek a tudományos bizonyíték ezen összefüggések és hatások alátámasztására. (F)

Összegzés: A magnézium-malát könnyen felszívódik és kevésbé hashajtó hatású mint egyes más magnéziumformák. Mindezek fényében és érzékenyebb emésztés esetén elsődlegesen a magnézium-malátot és/vagy magnézium-biszglicinátot javasoljuk célzottan, akár megelőzési célból is (ez utóbbit már régóta, változatlanul).

Források:Biol Trace Elem Res. 2019 Jan;187(1):128-136.Timeline (Bioavailability) of Magnesium Compounds in Hours: Which Magnesium Compound Works Best?Nazan Uysal et al.Medwave. 2019 May 28;19(4):e7633. Magnesium and malic acid supplement for fibromyalgiaIsadora Ferreira, Ángela Ortigoza, Philippa Moore

Jellemzően a következő termékeket javasoljuk:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!