Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Az összefüggésre Dr. Dicke gyorsan rájött, hiszen a búza önmagában nem terem Hollandiában (és a háborús időszak is nagy károkat okozott mind a termésben, mind a szállításban-raktározásban), így a háború alatt nem is volt elérhető. Ez idő alatt a hollandoknak vissza kellett térniük a szinte kizárólagos burgonyafogyasztásra és a lisztet is burgonyakeményítőből készítették (ami ugye gluténmentes és nagy mennyiségben terem napjainkban is). A glutént tartalmazó gabonák hiánya a háború alatt egyértelműen összefüggésbe hozható volt azzal, hogy csökkent a cöliákiához köthető halandóság. Más egybeesés nem volt ilyen nagyszerűen megfigyelhető. Amikor a háború véget ért, a gluténtartalmú gabonák is visszatértek Hollandiába (például a búza vagy az árpa)… a komoly problémákat okozó (olykor halálos) lisztérzékenységgel együtt…
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!