A kecsege elkészítése, beszerzése

A kecsege elkészítése, beszerzése
2021.11.19.
Édesanyám vette ma ezt a gyönyörű halat. Élő hal volt, maga választotta ki.
 
A 15. kerületben van egy nagyon jó hal bolt (Hal-Udvar), a város másik végéből is oda zarándokolnak az emberek. Csak csütörtök, péntek és szombat van nyitva, de nagyon széles és igényes a kínálatuk. Fagyasztott halászlé alapot és hal belsőséget is hozott haza, így ma este halászlé lesz a vacsora..! 
 
Bár elég ijesztő a külseje és inkább néz ki valamilyen sárkánycápa szörnynek, ehhez képest egy kifejezetten lágy ízű, nagyon finom húsú hal. (akinek ez szempont: szálka is alig volt benne, ami van is nagyobb, könnyen kikerülhető.) Hárman fogyasztottuk és bőségesen jól laktunk vele. Sóval és 3 dkg vajjal megsütöttük a sütőben. Sült zöldségekkel (tök, édesburgonya, burgonya, répa) és majonézzel fogyasztottuk.
Nekünk nagyon ízlett, biztosan veszünk még. https://haludvar.hu
 
 
Könyveinkben egy csomó halas és tengeri herkentyűs receptet is találhattok, mert ahogyan a konzultációkon és az előadásokon is gyakran elhangzik, a könyvekkel is a rendszeres halfogyasztásra szerettük volna ösztönözni az embereket. A halak és a tengeri herkentyűk tele vannak vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, omega 3-al, melyek mind nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében. Emellett könnyen emészthető fehérjeforrások.
Három szuper könyvünk is van már, összesen 225 recepttel és ételfotóval (persze ezek nem mind halasak 😉).
 
A linkre kattintva böngészhettek a webshopban: 

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4697832613600799

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!