A hús egészségügyi kockázatai

posted in: Cikkek | 0

* Az emésztés folyamata során a bekerült fehérje jelentős része húgysavvá alakul és a keringésbe kerül (sav-bázis egyensúly). A húgysav egy bomlástermék (megoldás: a mérték a fontos).

* A túlzott fehérjebevitel fermentációs folyamatokat indukál(hat) a bélben (főleg, ha az gyulladásban is van). Ennek következtében nagyon sok mérgező anyag jöhet létre (megoldás: a mérték megint csak igen fontos, valamint a bél épségének megőrzése).

* Egészséges emberek esetében a vérben keringő húgysav 2/3 része a vesén keresztül ürül, a fennmaradó húgysav pedig az
IZZADSÁGGAL (illetve a bélrendszer segítségével távozik a szervezetből). Normál körülmények között a termelés és a kiválasztás egyensúlyban van, a húgysav nem tud felhalmozódni a szervezetben (MEGOLDÁS: HÚSFOGYASZTÓKNÁL KIFEJEZETTEN FONTOS AZ INTENZÍV MOZGÁS ÉS AZ IZZADÁS! KÖTELEZŐVÉ TENNÉM!).

* Emelkedett húgysav-szint esetén a húgysav kikristályosodik az ízületekben, és ott gyulladást okoz, ez a köszvény. Nagyon ősi magyar népbetegség! A húgysav nemcsak az ízületekben képes lerakódni, felhalmozódhat a vesében és vesekő formájában okozhat megbetegedést… EZT A FOLYAMATOT A GYÜMÖLCS- ÉS TEJCUKOR, A CUKORALKOHOL ÉS AZ ALKOHOL-FOGYASZTÁS, VALAMINT A DIAGNOSZTIZÁLATLAN GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG KATALIZÁLJA ÉS TESZI IGAZÁN PROBLÉMÁSSÁ, nem önmagában a nagyobb mennyiségű fehérjebevitel (megoldás: ha több húst eszel, mellőzd a piát, a cukoralkoholokat és a gyümölcsöket is!).

* A fehérjék lebomlásából felszabaduló homocisztein jelentős infarktus kockázatot jelent, HA (ÉS EZ A LÉNYEG) valaki tartós B-vitamin hiányban szenved, amit ugye a bélflóra-egyensúlytalanságai okoznak. A lebontáshoz nélkülönözhetetlen a B6-, folsav és B12 vitaminok. (megoldás: ép és integrált vastagbél-flóra, valamint rengeteg friss zöldség kompenzálja a vitaminhiányt, de azért laborban rendszeresen megnézetném a homocisztein értékedet…). És ezen a területen egy nyugati embernek ne legyenek illúziói!

AMI MÉG KÖTELEZŐ A FENTI KOCKÁZATOK DRASZTIKUS CSÖKKENTÉSÉHEZ: AZ IDŐSZAKOS BÖJT!

ÉS AZ EGYÉNRE SZABOTT EGYENSÚLYOK!