Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Például a leukémia kapcsán érdemes megjegyezni, hogy 8-9-szer gyakrabban fordul elő ez a megbetegedés fedett helyen (mondjuk gyárépületekben) dolgozóknál, mint szabadban mezőgazdasági munkákat végzőknél… nem mondom, hogy ez kizárólag a D-vitamin hatása, de érdemes rajta elgondolkozni…
A feldolgozott élelmiszerek címkézése megtévesztő, félrevezető vagy éppen túlbonyolított: a legtöbb ember el sem olvassa, hogy mit tartalmaz az az étel-szerűség, amivel a gyerekeit eteti. A cukormentes termékek ugyan cukrot nem tartalmaznak, de nem lesz köszönet abban, ami a cukor helyett került az energiaitalba. A „házi“ alatt már egész biztosan 25.000 nm-es gyárépületeket értünk a „Vírus” című filmhez hasonlóan, beöltözött nagymamákkal… ha a cserebogár taknyából pedig előáll a cseresznye aroma, akkor az természetesen cseresznye, nemde?! Az E-betűk kavalkádja pedig nem véletlenül született meg… a megoldás minderre?
Minél kevesebb környezetszennyező csomagolt terméket vigyél haza.
Minél több feldolgozott/finomított élelmiszert eszel, annál biztosabb, hogy komoly hiányállapotok lépnek fel a szervezetben. Csodálkozol, hogy miért szaporodnak a rákos megbetegedések, a meddőség, a pajzsmirigy-működés zavarai, a bőrproblémák?! Állatkísérletek bebizonyították, hogy egy generáció helytelen táplálkozása 3 következő generáció életében is komoly elváltozásokat okoz… Pontosan, azzal a mézes puszedlivel és szójás gyerektápszerrel éppen az ükunokáidat is megmérgezted, már ha nem tartozol a közel 250.000 terméketlen magyar közé… A megoldások pedig egyszerűek…
A feldolgozott, csomagolt élelmiszerek azért születtek meg, hogy a termék eltarthatóságát, eladhatóságát növeljék. Még véletlenül sem azért, hogy a TE életedet meghosszabbítsák vagy a külsődet tegyék szebbé. Ez máris egy kisebb ellentmondás, ugye?! Az élelmiszeripar kutatásainak zöme arról szól, hogy mitől lesz színes és szagos a csomagolás, mitől sajt nélkül is sajt ízű a chips, hogyan lesz a romlandó, de egészséges vajból örök-életű, műanyag margarin. Szép csomagolás, „kellemes“ ízvilág… a TE egészségedre vajon van itt ideje valakinek figyelni?
Tehát legyetek résen! Válasszatok kritikusan a mindennapok rohanó világában. Keressetek minket, ha segíthetünk valamelyik témában!
Bejelentkezés egyéni konzultációra
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!