A bőrös lazac elkészítése recepttel

A bőrös lazac elkészítése recepttel
Rebeka
2021.02.26.
  1. A lazac filé mindkét oldalát megsózzuk, majd bőrös oldalával felül, hőálló edénybe tesszük és egy 150 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Mellé párolt basmati rizs (lehet akár főtt hajdinával vagy quinoaval, akár sült gyökérzöldségekkel fogyasztani) és egy különlegesebb dresszinggel készült céklasaláta.
  3. A dresszinghez egy szál újhagymát vékonyra szeltem, 1 csokor petrezselymet finomra vágtam, egy kis darab gyömbért finomra reszeltem, adtam hozzá 1 fél citromnak a levét, egy kevés balzsamecetet és sót, majd a kockázott céklával összekevertem.
  4. Egy “Róna” márkájú főtt, hámozott, vákuumcsomagolt céklát használtam, amellyel rengeteg időt spóroltam magamnak.  A termék több szupermarket láncban is kapható. 
Az egész elkészült 20 perc alatt. Nagyon finom és tápláló étel 🙂
 
Még több receptet szakácskönyveinkben találtok:
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!