Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A bogyós gyümölcsök (áfonya, szeder, ribizli, eper, stb.) olyan polifenolokban (azaz színanyagokban) gazdagok, amelyeket például antocianinoknak neveznek, és amelyek biztonságosan és hatékonyan csökkenthetik az elhízás okozta gyulladást és más kockázatokat. Az antocianinok a flavonoidok (növényi színanyagok) csoportjába tartoznak, ezek adják a gyümölcsök vörös, kék és lila színét. A bogyós gyümölcsökről és azok kivonatáról kimutatták, hogy kedvező változásokat okoznak a testtömegben, a zsírtömegben és a májzsír mennyiségében, mivel képesek csökkenteni az inzulinrezisztenciát, a koleszterinszintet és a májzsír felhalmozódását. Segíthetik a 2-es típusú cukorbetegség megelőzését az inzulinszint csökkentésével és az inzulinrezisztencia javításával, valamint védelmet nyújthatnak az elhízás és a cukorbetegség szív- és agykárosító hatásaival szemben.
Forrás: Life Extension Magazine – Mixed Berries Reduce Obesity Damage (2018. november)
Fordította: Tóth Vivien Kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!