2022 legfontosabb alapanyag trendjei

2022 legfontosabb alapanyag trendjei
2022.01.17.
2021 végén Amerika vezető kulináris szövetsége, az 1929-ben alakult American Culinary Federation (ACF) tagjai közül 350 séfet kértek fel arra, hogy mondja el, hogy mit tart 2022 legfontosabb trendjeinek. A felmérés idén is hasznos és tanulságos eredményt hozott.
 
„Ahogy az iparág kiemelkedik a világjárványból, látjuk, hogy a fogyasztók az egészségre és a jólétre helyezik a hangsúlyt, és ez magában foglalja a táplálkozást is.” – mondta. „Ennek az igénynek a kielégítése érdekében a szakácsok felhasználják az étlapon és az ételkínálatban kiemelik funkcionális összetevőket, amelyek egészségügyi előnyökkel járnak. Az év során fokozottan figyelni fogjuk, hogy az éttermek hogyan vezetik be ezeket a trendeket és értékeket.”
 
Mindhárom szakácskönyvünket két képzett szakács írta, akik pont ezt a két szempontot szem előtt tartva (gasztronómia és táplálkozástudomány) írták meg a könyveket. Ételeink lehetnek tápanyagokban gazdagok, egészségesek és ugyanakkor finomak és különlegesek is! A magas gasztronómia világában egyre szélesebb körben ügyelnek a szakácsok a funkcionális alapanyagok használatára, tudatosan megválogatva őket pozitív élettani hatásuk miatt, illetve környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva (pl. erdőjárás/gyűjtögetés= bogyók, virágok, gyógynövények, fűszerek, erdei gombák), túlnyomóan hazai alapanyagok, fülétől a farkáig = a belsőségek és egyéb alkatrészek használata is).
Kedvezményes könyvcsomagjaink a nagy igényre való tekintettel még ebben a hónapban is kaphatóak a webshopban 🙂

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4900936156623776 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!