Back to Egyéb

Ünnepi 1+1 ajándékcsomag

10.800 Ft

1 × Freyagena BIO-IMMUNOROST-komplex

Elfogyott

6.890 Ft
1 × Alacsony FODMAP-étrend - Elmélet és gyakorlat c. KÖNYV (Bartha Ákos - Mezei Elmira)

Elfogyott

3.910 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 066 Kategóriák: , ,

Leírás

Emésztőrendszerünknek különféle, megfelelő rostokra van szüksége az egyensúly fenntartásához.

Freyagena – Bio-immunorost-komplex: a belek egyensúlyának és stabilitásának őre

Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termékünk túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását:
hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly kialakításához, emellett természetesen elsősorban a
bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen komplex módon (bélflóra felépítése, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).

A termék összetevőit a GAL és a Táplálkozás-BeállításTM szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb orvos- és élelmiszerbiológiai kutatások figyelembe vételével. További különlegesség, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javítják egészségünket. Termékünkben felhasznált szenegáli acacia (arabmézga) elsősorban a Lactobacillus, a részben hidrolizált guar pedig a Bifidus törzseket táplálja.
A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost-komplex összetevői a legideálisabb prebiotikus rostszálakat tartalmazza, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak.
Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes mértékben alkalmas alacsony FODMAP-, (neuro-)autoimmun vagy kis mennyiségben SIBO étrendekben történő alkalmazásra, valamint allergizáló összetevőt sem tartalmaz és akár a legmagasabb gyógyszeripari követelményeknek is megfelelne.

* EFSA által hivatalosan engedélyezett állítások (Regulation (EC) No 1924/2006)

Fogyasztási javaslat:
napi 2 x 3-4 gramm (púpos teáskanálnyi) adag folyadékkal elkeverve. Bizonyos esetekben 4-5 teáskanál is használható, hiszen nagyobb dózisok is jól tolerálhatóak. Ideális dózisa egyénileg 4-16 gramm közötti; két részre osztva. Gyermekeknek testsúly-arányosan. Egyszerű és komplex megoldást kínál a szelektív rostbevitel növelésére. Könnyen feloldódik, miközben megtartja eredeti rosttartalmát. Adott esetben Galactooligoszacharidokkal (pl. Bimuno) is remekül kombinálható.

Összetevők:
100% Sunfiber® részben hidrolizált guargumi, arabmézga (acacai senegal – gumiarábikum) keveréke.

Nettó tömeg: 400 g

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

 

Immunológiai hatások:
A megfelelően megválasztott és helyesen alkalmazott pre- és probiotikumok az immunrendszerünk egyensúlyának fenntartását is célozzák (mind celluláris, mind humorális oldalon). A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a különböző élelmiszer-összetevők (köztük a prebiotikus rostszálak) befolyásolják az immunválaszt. Ezek az összetevők különböző immunsejtekre hatnak, hatásuk pedig a bél immunrendszerén és bizonyos esetekben a bél mikroflóráján keresztül történik. Néhány ilyen összetevő erősíti az immunválaszt (Th-1 fehérvérsejtek), ami jobb (fertőzések elleni) védekezéshez vezet; míg mások gátolják az immunválaszt (Th-2 fehérvérsejtek), ezáltal megelőzik vagy mérséklik például az allergiás és/vagy gyulladásos reakciókat, valamint szabolyázzok a bélgombák aktivitását.

Sunfiber® szabadalmaztatott, részben hidrolizált guargumi és ökológiai minősítésű arabmézga (acacai senegal – gumiarábikum)

A gondosan kiválasztott szelektív rostforrásokon belül a termék egy részről szenegáli akáciát tartalmaz. Más néven gumiarábikum vagy arabmézga az élelmiszeriparban egy régóta használt étkezési rost, azonban egyre több tanulmány áll rendelkezésünkre arról, hogy jelentős prebiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, így remek és igen biztonságos alternatíva a probiotikus baktériumok populációinak növelésére. A British Journal of Nutrition egyik tanulmánya kimutatta, hogy a gumiarábikum ilyen formájú étrendi kiegészítése hatékonyan növelte a „barátságos baktériumok” számát, különös tekintettel a Lactobacillus acidophilus baktériumra, melyhez már önmagában is nagyon jelentős és igen pozitív immunológiai hatásokat kötünk (többek között nőgyógyászati területeken). Nemzetközi hírű német beszállítónk ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot biztosít számunkra (ennek száma: DE-ÖKO-005; DE-2017-144877-666558-E)

A rostkomplex másik összetevője a szabadalmaztatott SunFiber® márkanévre hallgató részben hidrolizált guargumi. A guargumi hidrolizációja egy kontrollált, természetes enzimekkel végrehajtott folyamat, amely előzetesen felbontja az alapanyagot kisebb egységekre és így egy sokkal szelektívebb, azaz könnyebben emészthető rostszálacska keletkezik. A részben hidrolizált guargumi ebből kifolyólag jelentős mértékben jobban emészthető, ami azt eredményezi, hogy a termék szinte semmilyen emésztési problémát nem okoz, megtartva a szelektív rostok minden előnyös tulajdonságát. A SunFiber® rost és a termékünkben használt szenegáli akácia az ausztrál Monash University alacsony FODMAP-étrendi tanusítványával is rendelkezik.

A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos újra hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost komplex összetevői a legideálisabb prebiotikus rostszálakat közül azt a kettőt tartalmazza, melyek már most is előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak.
Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes mértékben alkalmas az alacsony FODMAP-étrenden túl, SCD-, (neuro-)autoimmun vagy SIBO étrendekben történő alkalmazásra is, emellett teljesen hypoallergén (minden más összetveőtől mentes).

Az ideális mennyiségű rostbevitel meghatározása

A rendelkezésünkre álló tudományos információk szerint szervezetünk egy bizonyos mennyiségű (azaz se túl kevés, se túl sok) rostbevitel mellett működik megfelelőképpen, ezen belül a megfelelő rostforrások megválasztása viszont kritikus szerepet tölthet be. Az emberi anyatej például nagy mennyiségben tartalmaz speciális rostokat (galakto-oligoszacharidok – GOS formájában. Valószínűleg ez a legszelektívebb rost az emberi bélflóra tekintetében). Ezek az anyatejben lévő rostok kritikusak a fejlődő szervezet emésztőrendszere, valamint immunrendszere szempontjából is. Ha az anyatej rosttartalmát tekintenénk referenciaként az optimális rostbevitel mértékének meghatározásához, akkor körülbelül három és fél kilógrammnyi növényt kellene később elfogyasztanunk minden nap ennek a rostbevitelnek az eléréséhez: mindez körülbelül 60-80 grammnyi rostot biztosítana egy adott napon. Természtesen különböző népcsoportok rostbevitele is igen nagy mértékben különbözik, emellett evolúciós nézőpontokból is hatalmas különbségek figyelhetők meg. A legtöbb növényi eredetű étel (mint elsődleges rostforrások) körülbelül fél kilógrammonként összesen 8-20 gramm rostot tartalmaz.
A hazai lakosság rostfogyasztása 10-15 g/nap, melyet a közegészségügyi ajánlások szerint is minimum a duplájára, azaz napi 20-30 grammra kellene emelni (vízben oldható és oldhatatlan rostok formájában).

Rostkomplexünk elősegíti a rendszeres bélmozgást, támogatja a teljes emésztőtraktus egészségét, segíthet a testsúly csökkentésében az éhségérzet mérséklésén keresztül. A rostok emellett segítenek csökkenteni a glikémiás választ anélkül, hogy befolyásolnák az alapvető tápanyagok vagy ásványi anyagok felszívódását.
Bio-immunrost komplexünk egy természetes, íztelen porkeverék, mely így egyszerűen szinte bármilyen folyadékba belekeverhető anélkül, hogy annak ízét jelentős mértékben befolyásolna. Igen jól tolerálható, általában egyáltalán nem okoz semmilyen emésztőrendszeri panaszt, így folyamatos használatra terveztük.


Alacsony FODMAP-étrend – Elmélet és gyakorlat c. KÖNYV (Bartha Ákos – Mezei Elmira)

Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási “tanácsadót” ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.

Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.
Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok – kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok – kerülése, mivel az arra érzékenyeknél ezek komoly bélpanaszokat okozhatnak.
A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi egyensúlytalanság az IBS (irritábilisbél-szindróma), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység) esetén.
A terápiás célú étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat – többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora – idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony FODMAP-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok (endometriózis, ekcéma stb.) és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.
A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizonyítják, hogy egy diéta nemcsak változatos, hanem igazán élvezetes is lehet!

BARTHA ÁKOS az élelmiszer- és a táplálkozástudomány több területén is tevékenykedett, hosszú évek óta foglalkozik az ételek, a táplálkozás bonyolult témakörével. Tapasztalataira és tanulmányaira alapozva kutatja a különböző diétákat és terápiás célú étrendeket. Küldetésének tekinti, hogy kiutakat mutasson a táplálkozási tanácsok útvesztőiből, valamint hidakat építsen a hagyományos orvosi szemlélet és a tudományosan is alátámasztott, természetes módszerek között.

MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője. Specialitása a szűkített keresztmetszetű táplálkozáson belül a teljesség megtalálása. Főzőtanfolyamain és könyveiben arra tanít, hogy hogyan lehet egy diéta keretein belül ínyenc és teljes értékű kulináris élményt létrehozni. Inspirációt leginkább az ősi alapokon nyugvó, természetes és szezonális táplálkozásból merít.