MIÉRT VAGYUNK BIZONYOS ESETEKBEN SZIGORÚAK ÉS KÉRJÜK HATÁROZOTTAN..

posted in: Cikkek | 0

hogy ne használjatok/fogyasszatok magas omega-6 zsírsav-tartalmú növényi olajokat kifejezetten sütéshez-főzéshez! És ez alkalommal nem a transzzsírok kérdéseit fogjuk újra feszegetni, azt már megtettem számos bejegyzésben, melyeket megtaláltok az oldalon is. A fent említett többszörösen telítetlen zsírsavakat (omega-6) tartalmazó növényi olajok, … Continued

az ADHD és az autizmus esetén ajánlott étrendről és az azt kiegészítő terápiás módszerekről-interjú2./Figyelemkontroll

posted in: Cikkek | 0

-Üdvözöllek, Ákos. Azért találkoztunk újra, hogy folytassuk a korábbi beszélgetésünket, ami az interneten nagy érdeklődést keltett. És azért is, mert azóta Londonban részt vettél egy GAPS szakértői továbbképzésen. Elmondanád, hogy mik azok az új információk, amikkel gazdagodtál? – Nagyon sok … Continued

A bélrendszer és a PAJZSMIRIGY szoros kapcsolata

posted in: Cikkek | 0

A bél egyik fő funkciója, hogy helyet biztosít a szervezet immunrendszerét képező szövetek 70%-nak! Ezek úgynevezett limfoid szövetek, melyek közvetlenül a bélrendszerhez kapcsolódnak. Tapasztalataink szerint a limfoid szövetek elváltozásaira a teljes vérképből is lehet már következtetni. Több különböző szövetről beszélünk, … Continued

“Hashimoto” pajzsmirigy-működési zavar és az “omega-6 zsírsav érzékenység”

posted in: Cikkek | 0

Hashimoto elnevezésű pajzsmirigy-működési zavar, hosszú ideje makacsan emelkedett anti-TPO eredménnyel (500-1000 U/ml feletti értékek)… és az “omega-6 zsírsav érzékenység”: Pár hónappal ezelőtt kezdtünk felfigyelni erre az összefüggésre, de akkor még sötétben tapogatóztunk és nem volt elegendő időnk az esetlegesen fellelhető … Continued

Hisztamin-érzékenység

posted in: Cikkek | 0

Azoknak, akiknek van megfelelő klinikai tapasztalata és/vagy gyakran dolgoznak a hisztamin-intoleranciával, erős meggyőződése van arról, hogy a kihívás kiváltó oka a bélrendszer épsége és mikrobális egyensúlya. A hisztamin-intolerancia hátterében ugyanis elsősorban a bél mikroflórájának sebezhetősége áll, nem az elfogyasztott ételek … Continued

1 32 33 34 35 36 37