Nyúlvadas recept

Nyúlvadas recept
2018.01.22.
Nyúlvadas (2 főre)

Zsiradékon (kókuszzsírt használtam) megpirítottam egy nagyobb fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és 4-5 levél babérlevelet. Kicsit pirítottam a nyúlhúst is, majd hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket (fél zeller, 2 fehérrépa, 4-5 sárgarépa). Ezt felöntöttem alaplével és vízzel. Kb. 3 órát lassú tűzön főztem a húst és a zöldségeket együtt . Amikor már a hús is puhává főtt, kivettem és a zöldségeket 1 dl kókusztejszín és 2 teáskanál mustárral pépesre turmixoltam. Sóval és borssal ízesítettem. Ez után vissza tettem hozzá a húst. Fehér húsú édesburgonyával és főzőbanánnal tálaltam (opcionális, jól illik hozzá még zellerhasáb is, vagy rizs/rizstészta, akár burgonya)

Én kacsahúsból (mell vagy comb) is el szoktam készíteni.

Szép napot Nektek!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!