Mai gyors ebédem, mediterrán stílusban

posted in: Cikkek | 0

Kókuszzsíron megsütött főzőbanán, sült rákkal, saláta ágyon.

Igazából ez a menü elég gyors és egyszerű, nem igényel különösebb útmutatást az elkészítés: a főzőbanánt és a rákot is kis zsiradékon megsütöttem, a salátát összekevertem, só, citromlé került rá és egy kis brokkolicsíra.

Nagy örömünkre egyre több helyen lehet kapni főzőbanánt (pl.Auchan, Spar), természetesen ez a köret változtatható pl. burgonyára, édesburgonyát a is. Ízlés szerint.

Nyáron különösen sok tengeri herkentyűt, halat fogyasztok, színhúsok helyett is (színhúsmentes vegetáriánus ™ étrend).

Számos pozitív hatása van a hal és tengeri herkentyű fogyasztásnak: tápanyagban gazdagok, omega_3 tartalmuk jótékony hatású (gyulladáscsökkentő), némelyik jó kollagén típusú fehérjéket is tartalmaz, ami fiatalságunk megőrzésében fontos szerepet játszik.

Heti szinten annyiszor lenne ideális halat, tengeri herkentyűket, belsőséget fogyasztani, mint ahányszor akár színhúsokat. A táplálékkiegészítőkből bevitt omega_3 nem azonos a táplálkozással bevitt omega_3 fogyasztással; ugyanis ezek az ételek messze NEM csak az omega_3-ről szólnak: jód, szelén, cink, taurin, B-vitaminok…

Remek halas, tengeri herkentyűs recepteket találtok új receptkönyvünkben is
☝️👉

https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas-beallitas-sz…/

Szép napot Nektek!