Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Fűszeres, pikáns és nagyon finom kurkumás-gyömbéres tenger gyümölcsei leves kókusztejszínnel és zöldségekkel – amely egy tápanyag- és antioxidáns bomba
A gyömbérben, a kurkumában és a bazsalikomban is találunk értékes fitotápanyagokat, a zöldségek rostban gazdagok, a tenger gyümölcsei pedig szelénben, jódban, magnéziumban, rézben, vasban, cinkben (satöbbi) gazdagok, emellet könnyen emészthető fehérjeforrás! Alacsony FODMAP-étrendbe beilleszthető, a burgonya kihagyásával paleo szemléletű AIP-ban is fogyasztható!
Hozzávalók 4-6 személyre:
Az olajon néhány percig pirítjuk a répát, a burgonyát, az újhagymát és a gyömbért, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a reszelt kurkumát és 15-20 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a zöldbabot, a kókusztejszínt, a bazsalikomot, újra megsózzuk és további 10-15 perc alatt készre főzzük. Kevés lime vagy citromlével meglocsolva tálaljuk. A friss kurkumát az Ázsia Bt-ben vásároltam, ha érdekel a thai bazsalikom, akkor az is beszerezhető ott. Az európai bazsalikomhoz képest enyhén ánizsos íze van!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE