6 HETES OTTHONI ONLINE IR-PROGRAM

6 hetes, otthon végezhető őszi IR-program.

Időpont
2020.10.26- 12.06
Férőhelyek (max.)
50
Ár/fő
39700Ft-tól
Jelentkezés

Kinek szól?

Már ismered például a 160 g-os CH-inzulinrezisztencia-diéta klasszikus alapelveit, azonban mégsem hozta meg a várt eredményt?

Vagy nem érzed igazán a magadénak?

Esetleg fennakadtál valamelyik low-carb rendszeren?

Tán nem tipikus az IR-ed, mely esetben a metformin nem segít?

Ha itt vagy az oldalunkon, valószínűleg érintett vagy az inzulinrezisztenciában és érdekel ez az anyagcsere probléma. Esetleg PCOS-ed van. Lehet, hogy épp mostanában kaptad meg a diagnózist és még nem tudod merre indulj el, nem vagy biztos magadban, de az is elképzelhető, hogy már ismered a 160 g-os IR diéta klasszikus alapelveit, azonban mégsem hozta meg a várt eredményt, vagy nem érzed igazán a magadénak. 

Bárhogy is legyen, örömmel és szeretettel köszöntünk!

Oktatók, szakmai stáb

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Király Éva
Király Éva

Dietetikus, hormonegyensúly tanácsadó, funkcionális táplálkozási szakértő

Vaspál Melinda
Vaspál Melinda

Funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző

Felépítés és témakörök

 

6 hetes őszi, online inzulinrezisztencia program rengeteg tudásanyaggal, folyamatosan, otthon végezhető edzéstervvel, mintaétrenddel, könnyen és gyorsan elkészíthető, magas tápanyagtartalmú receptekkel, a program ideje alatt szoros szakmai támogatással és tele meglepetésekkel!

Jelentkezés

Megszerezhető ismeretek

Amit tapasztalhatsz majd a program során:

Az Online IR Programunkban az elmúlt évek tapasztalatainak és eredményeinek tükrében megosztjuk veled protokolljainkat, alkalmazott módszereinket az Inzulinrezisztencia (IR) eredményes kezelése érdekében.

A programunk túlmutat a hagyományos 160 g-os étrend alapelvein!

Nálunk nem feltétlenül kell a kalóriákat és a gyors-lassú felszívódású szénhidrátokat (CH) (olyan szigorúan) számolnod, nem fogunk javasolni lisztből készült alapanyagokat vagy más acelluláris szénhidrátokat, de természetesen elmagyarázzuk ennek okát, s, hogy hogyan tudsz mégis elegendő szénhidrátot bevinni, jóllakni, elkerülni a falási rohamokat.

Elmondjuk, hogyan tudod tehermentesíteni a hasnyálmirigy inzulintermelő kapacitását, hogyan tudod elkerülni a túlzott inzulintermelést, kivédeni a vércukor szinted ingadozását.

Elmagyarázzuk, miért nem működik mindenkinek egyértelműen a 160 g-os diéta (vagy számos ennél is alacsonyabb szénhidrát-tartalmú (low carb) étrend, és hogy mi annak az oka, hogy egyazon alapanyag különbözőféleképpen egyes emberek vércukor szintjének emelkedésére (Glüko-típusok).

Tesszük mindezt a Táplálkozás Beállítás ™ szempontjainak és legújabb tudományos kutatási eredményeknek megfelelően.

Komplexen és másképpen közelítjük meg az IR témakörét. Az étkezési alapelveken túl, beszélünk a többi aspektusról is, a mozgás, a táplálékkiegészítők, a stresszkezelés, az alvás, a megfelelő bélflóra fontosságáról is, melyeknek elengedhetetlen szerepük van az inzulinrezisztencia eredményes kezelésében.

Részletes tematika

MIT TARTALMAZ PONTOSAN A PROGRAM?

1. ELEM:

IR SPECIFIKUS TUDÁSANYAG + EDZÉSTERV 

A tanfolyam 6 hetében ez heti 2 db e-mailt jelent.

 • minden héten, az 1.  e-mailben megkapod a heti edzéstervedet, melyet rugalmasan, saját döntésed és időbeosztásod szerint végezhetsz el, heti  6x 30 percben vagy heti 3-4 x 60 percben.
 • minden héten, a 2. e-mailben megkapod az aktuális, elméleti tudásanyagot, mely az IR komplex kezelésének fontos témaköreit dolgozza fel, sok értékes információval (videóanyagokkal, táblázatokkal, egyéb hasznos kiegészítő anyaggal együtt), túlmutatva a hagyományos alapelveken.


2. ELEM:

KÉRDEZZ-FELELEK WEBINÁRIUMOK

4 x 60 perc

A webináriumok során a felmerülő kérdéseidet felteheted nekünk – tehát folyamatosan fogjuk a kezed, ahogy  végigvezetünk a programon. A kijelölt időpontokat lásd alább.


3. ELEM:

ZÁRT FACEBOOK CSOPORT TAGSÁG

Időtartama: 6 hét – további 1 évig pedig a csoportban található információk továbbra is elérhetőek lesznek a résztvevők számára.

A csoportban napi szinten megoszthatod tapasztalataidat a többiekkel és velünk, folyamatosan tudsz kérdezni és konzultálni velünk.


4. ELEM:

IR-RECEPTEK

A sok gyakorlati tanács mellett, számos ötletes, teljes értékű, a Táplálkozás-Beállítás™ alapelveit tükröző, könnyen elkészíthető IR-RECEPTET is biztosítunk.


5. ELEM:

BÓNUSZ ANYAGOK!

JANUÁRI NAGY IR-ELŐADÁSUNK TELJES VIDEÓ-FELVÉTELE

7.000 Ft értékben.

A Táplálkozás-Beállítás™ SZAKÁCSKÖNYV e-book formájában

4.790 Ft értékben.

 

Jelentkezés

Előzetesen elvárt ismeretek

Mire lesz szükséged a tanfolyam során, hogyan és mivel készülj?

 • Jelölj ki 1,5×2,5m–nyi területet az otthonodban, melyet bármikor könnyedén el tudsz különíteni a magad számára.
 • Tarts nagytakarítást a kamrában/hűtőben: ajándékozd el vagy dobd ki a liszteket (igen, az IR kompatibilis liszteket is), napraforgó olajat (és minden más növényi olajat, ami nem olíva–, kókusz–, avokádó– vagy makadámdió olaj), margarinokat, lekvárokat, gyümölcsleveket (akkor is ha bio), joghurtokat, kefírt, tejet, üdítőket (az édesítőszereseket is), édességeket.

Minden további tudnivalót időben megkapsz majd tőlünk!

Részvételi feltételek

 • A programra max. 50 főt tudunk fogadni!
 • A programot és a hozzá tartozó edzést mindenki saját felelősségére vállalja/végzi.
 • A program nem továbbképzés! Elsősorban inzulinrezisztenciában érintett, illetve IR-rel diagnosztizált résztvevők számára és kizárólag egészségfejlesztési, nem továbbképzési céllal indítjuk!
 • Banki átutalással tudsz fizetni. Megrendelésed után díjbekérőt állítunk ki a nevedre és elküldjük az utalási információkat. Az utalás beérkezése után e-számlát állítunk ki számodra és megkapod a további tudnivalókat a program megkezdéséhez.

Részvételi díj

39.700 Ft/fő

Időpontok és helyszín

Helyszín
online

 

Program kezdetének időpontja:

2020.10.26.

Kérdezz-Felelek webináriumok időpontjai: 

 1. november 7. 18:30 – Király Évával
 2. november 16. 17:30 – Vaspál Melindával
 3. november 23. 17:30- Vaspál Melindával
 4. november 30. 18:30 – Bartha Ákossal

Jelentkezés

Jelentkezés

GYIK

MIK A VISSZAJELZÉSEK KORÁBBI RÉSZTVEVŐINKTŐL?

 

“Én nagyon lelkes voltam a programot illetően és ez a lelkesedés nem csökkent, sőt 😊😉!
Júniusban derült ki, hogy IR-es vagyok, rá is állítottak a 160 gramm szénhidrátra, amitől csak fogytam, pedig nem kellett volna.
A program elveit követve ez a fogyás megállt 🙂, tartom a súlyom és jól is érzem magam a bőrömben ☺️. Régebben elég édesszájú voltam és nagyon szerettem a sütiket. Azt nem állítom, hogy az elmúlt 6 hétben semmi édességet nem ettem, de az is gluténmentes volt és hát nem is esett olyan jól (mindent túl édesnek éreztem és utána nem sokkal a fejem is megfájdult). Szóval odáig jutottam, hogy nem hiányzik 🙂. És volt még egy nagyon rossz szokásom, szerettem a zero colát. De ez már azt hiszem, szintén múlt idő 🤗. Nemcsak nem ittam, de ha rágondolok, undort érzek.
Odafigyelek az alvásra is, hogy meglegyen a 8 óra és Gal multivitamint szedek 😊.
Nekem a sport az igazi kihívás. Jógázom hébe-hóba, heti egyszer tahiti táncolok, de ez ugye kevés. Az edzésprogram nekem nagyon tetszik, de a rendszereséggel vannak gondjaim 😕. Két gyerkőc és munka mellett gyakran csak az ágyban jut eszembe, hogy megint nem tornáztak 😕. Szóval nekem ezen van mit javítanom…
Összességében nagyon hálás vagyok az egész csapatnak a sok-sok információért, hogy kérdezhettünk Tőletek és hogy tényleg azt éreztem, hogy fogjátok a kezünket ☺️🙏🏻
– F. Judit

“Sziasztok! Nem volt könnyű, de nagyon nagyon hasznosnak tartom a programot. Sajnos könnyen elcsábultam/elcsábulok…Az alváshiányt sajnos könyebben orvosokon szénhidráttal, de már legalább tudom mit kellene és hogy. A kivitelezés még alakul 🙂 az biztos, hogy a 160 grammos nem volt az én utam, ezt sokkal inkább annak érzem. Be fogok jelentkezni egyé i konzultációra, mert az egyéb eü-i panaszaim miatt úgy érzem szükséges egy ennél is személyre szabottabb információ és támogatás. Nagyon köszönöm a sok segítséget! Nem sikerült teljesen megvalósítanom a céljaimat (még), de rátaláltam a helyes útra 😃
– Cs-M. Adrienn

“Magamhoz képest meglepően jól ment az étrend betartása. 30 éve vannak súlyproblémáim, a szokásos diéták nagy részét kipróbáltam, de nem is igazán fogytam és rövid idő alatt mindegyiknél komolyan sóvárogni kezdtem. A TB alapelveit már egy ideje ismerem, részben követtem is, de könnyen elhajlottam, ha valami nem jött össze. Ezt most sokkal könnyebb volt követni, talán mert nem csak alapelveket, hanem konkrétumokat is kaptunk az étrendben.
Az alvásom gyerekkorom óta rossz, arra nem számítottam, hogy ezt most pár hét alatt megoldjuk, és így is lett, de adott egy löketet, hogy újabb megoldásokat keressek.
A sport az nagy mumus, és itt messze nem sikerült követnem az előírásokat. De szemfelnyitó volt a videó, és sokkal több indíttatást érzek a sportolásra, mint eddig bármikor.
2 kilót fogytam, ami a pocsék alvás, az alul működő pajzsmirigy ellenére számomra megfelelő, ennél sokkal lassabb ütemben fogytam a program előtt. Nagyon köszönöm!
K. Orsolya

“Rávilágított a táplálkozástudomány komplexitására és valóban segített a reform irányzatok között utat találni. Fogytam a 6 hét alatt 4,5 kg-ot és úgy érzem kezd a ciklusom is rendeződni!”

P. Brigitta


 

“A FB-csoport nagyon hasznos volt, hogy mindig megválaszoltátok a felmerülő kérdéseket. Emellett, hogy megnézhettük Ákos IR-előadását, nagyon jól összefoglalja az alapelveket. A tudásanyagok is jól összeszedettek voltak!”

T. Ágnes


 

A facebook csoportban gyors válaszokat kaptunk. Táplálkozási tanácsok mögé rakott tudásanyag tetszett nagyon, informatív volt. Az edzés egyes elemeit pedig aktív sportolóként sem ismert a hathetes terv pedig összességében nagyon eredményes volt a testemnek!”

– B. Beáta


 

“Az egész egyben hasznos volt és nagyon tetszett hogy referenciaként meg voltak jelölve a publikációk. Ez nekem nagyon fontos és sok más hasonló táplálkozással és egészséggel foglalkozó programból sajnos hiányzik.”

K. Klaudia

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2020. OKTÓBER 22.

Jelentkezés

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!