Hozzátáplálás-Gyermektáplálás Szeminárium

posted in: Cikkek | 0

Az anyatej a legjobb táplálék a csecsemőknek, de az Édesanyák többnyire már féléves kor környékén más ízű és állagú ételeket is megismertetnek a babával. Mit és hogyan?! – erről szól a Táplálkozás-Beállítás új, témaspecifikus esti szemináriuma.

SZAKMAI VENDÉGELŐADÓKKAL ÉS ONLINE-ÉLŐ KÖZVETÍTÉSSEL IS!

Témáink az este folyamán:
— különböző kontinensek hivatalos közegészségügyi ajánlásai
— a WHO (az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) alapelvei, mint viszonyítási pontok
— a hozzátáplálás biológiai alapjai az anyatej bizonyos összetevőihez kapcsolódó ismeretekkel kiegészítve
— gyermekek fejlődése szempontjából elengedhetetlen vas- és cinkbevitel kérdései
— D- és A-vitamin jelentősége
— ételallergiák, az immunrendszer tánca: mit, mikor, hogyan… egyáltalán kell e erőltetni?! Hypoallergén étrend.
— ételintoleranciák a hozzátáplálás során (glutén- és tejérzékenység, fruktózfelszívódási zavar)
— BLW (Baby-Led Weaning), magyarul igény szerinti hozzátáplálás vagy falatkás hozzátáplálás
— 2-2 bébitápszer és élelmiszeriparban előállított bébiétel független összehasonlítása
— táplálékkiegészítők pro és kontra
— emésztőrendszeri panaszok megoldásai
— speciális, fájdalommentes laborvizsgálati lehetőségek bemutatása (nyál, vizelet, széklet)
— komolyabb egészségügyi kihívások alternatívái RÖVIDEN (ekcéma, ADHD)

@ Az esemény 0-5 éves korú gyerekek igényeire van optimalizálva @

¤¤¤ IDŐPONT: 2018. május 7. (hétfő) 18:00-tól 20:30 óráig

¤¤¤ JELENTKEZÉS ITT:
http://taplalkozasbeallitas.hu/videoshop/

¤¤¤ HELYSZÍN:
Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ
1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-43; emeleti előadóterem
(előre kinyomtatott és szokásos extra ajándék anyagokkal a helyszíni Résztvevőknek)
@ Korlátozott férőhelyekkel mind a helyszínen, mind online @

2,5 órás interaktív és kiscsoportos Szeminárium ÁRA egységesen: 5000 Ft/fő
@ Védőnőknek külön jelentkezés alapján a részvétel ingyenes @

¤¤¤ ELŐADÓK:
@ Vendégelőadó 1: Dr. Csomai Zita
@ Vendégelőadó 2.
@ Bartha Ákos: élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató

Please follow and like us: