Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Fermentálás egyszerűen
Hidegrázást kaptam a fermentálás gondolatától is, mert az élt bennem, hogy a nagy munka eredmènye simàn a kukába kerül, ha nem vagyunk írtózatosan tehetségesek és egyidejűleg mind a tizenkét olymposi isten elsődleges kegyeltjei.
Aztán úgy alakult, hogy picit hosszabban morfondíroztam a fenti együttálás mikéntjén, míg arra nem jutottam, hogy miért is ne lehetnék mindkettő egyszerre.
A gondolatsor eredménye meg is született és meg is örökíttetett és mondhatom, igen jól sikeredett…de minden szentnek maga felé hajlik a keze, tehát muszáj elmondani kissé objektívebben, hogy a puhulásra hajlamos zöldségek bizony meg is puhultak mind egy szálig…mivel nagyon finom lett a végeredmény, a puha zöldségek nem voltak számunkra zavaróak, de a roppanósak sokkal nagyobb ízélményt nyújtottak…úgyhogy legközelebb csak répa, retek és karalábé kerül bele.
Így készült:
A zöldsègeket meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk és megtisztított csatos üvegbe tesszük.
2%-os visszahűtött sóoldattal leöntjük úgy, hogy az lepje el a zöldségeket ( a vizet felforraljuk és 100ml-enként 2g parajdi sót teszünk bele).
Lezárjuk az üvegeket és edényt teszünk alàjuk, mert vizet fognak engedni (én naponta egyszer nyitottam ki az üvegeket, de nem zártak tökéletesen, úgyhogy könnyedén tudott távozni a felesleges oldat). 5-6 nap alatt készül el.
Amint elérte a kívánt ízt, tegyük hűtőbe.
Vaspál Melinda kolléganőnk
Elérhető, professzionális videónk a témában:
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE