Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Kiváló lehetőség az életmódváltáshoz is!
• valóban arany középút-e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, direkt nemzetközi szakirodalom nélküli „próbálkozás”?! Esetleg a low-carb egy ágaként tekintsünk rá?
• lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?
• laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?! Laboreredmények elemzése.
• acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége, avagy kínos összehasonlító tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat..
• leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak… ősi genetika (takarékos gén elmélet, jo-jo genetika), modern viszonyok között. Nutrigenetika epigenetikai alapokon.
• patológiás, fiziológiás vagy ”szocio-pszichológiai” inzulinrezisztencia? Na most akkor mi is történik az emberi szervezetben?!
• fizikai aktivitás hiányában van-e jelentősége a nem megfelelő zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?
• hogyan okozhat „inzulinrezisztenciát” mind a túl sok „rossz” szénhidrát, mind a túl sok „rossz” zsír?!
• rezisztens keményítőkkel és más élelmi rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen. Múlt, jelen, jövő. A banán rehabilitációja.
• van az ételintoleranciáknak is szerepe?
• előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.
• kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: a WHO által is elfogadott természetes alternatívák (króm stb.)
• nutrigenetika és PCO-S: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó
• ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden
• hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)
• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései
• az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége
• egyáltalán lehet-e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek? Vagy csak igyál több ultrafeldolgozott fehérjét és majd „lesz, ahogy lesz”?
• egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig.
„Egy inzulinrezisztencia előadáson voltam eddig és nagyon tetszett a magas szintű szakmai tudás amit ott tapasztaltam. Követem az oldalt, próbáltam már ki sok receptet és nagyon tetszik a változás amit tapasztalok magamon!” „Lányom a tanácsaitok által és hormonkezelés nélkül! gyógyult ki a PCOS -ből és kezdődő IR-ból.. nem tudok elég hálás lenni! köszönöm, hogy vagytok!” „A leghitelesebb magyar szakmai forrásként tartalak titeket számon, és ez ma nagyon fontos és nagyon nagy szó. Mindig az aktuális problémákat dolgozzátok fel, külföldi kutatásokat alapján és közérthető módon. Nekem nagyon sokat segítenek a cikkek hogy ebben a kaotikában mindig el tudjak igazodni és a számomra tökéletes étrendet megközelíteni vagy újra motivációt lelni bennük.” „A tudásotok bámulatos, sajnálom, hogy az orvosi egyetemen erre minket nem tanítottak. Az ok-okozati összefüggések, amiket előadásaitok során hangsúlyoztok pedig véleményem szerint a kulcs mindenkinek a saját teste megismeréséhez.” „Szakmailag elhivatott, profi csapat vagytok! Eszméletlen érdekes előadásokkal, szuper receptötletekkel. Az ember minden nap tanulhat tőletek valamit.” „Körülbelül 4 éve követlek benneteket, szinte az összes előadást láttam már. Olyan összefüggésekre hívjátok fel a figyelmet, amikre sehol máshol,érvekkel alátámasztva. Tetszik nagyon, hogy megoldási javaslatokat is adtok. Sokkal tudatosabb lettem a táplálkozás, táplálékkiegészítők terén is. Köszönöm a munkátokat, további sok sikert!” „Rendszeresen látogatom az előadásaitokat, mert nagyon jók és érthetőek. Sokat segítenek megérteni és egyben, átfogóan látni a problémákat,és a megoldásokat is. Azóta nem vagyok megvezethető az orvosoknál. Tudom milyen vérképet csináltassak,hogyan étkezzem, milyen vitaminokat szedjek, vagy milyet ne. Az értékeim is csökkenek a diétát tartva. Másoknak is tudtam útmutatást adni általatok. A termékek szuperek, rendszeres fogyasztója vagyok.. Egyszóval hálás köszönet Nektek mindenért!” „Én nemrég ‘találtam rátok’ két barátnőm ajánlása alapján, akik mindketten nagyon elégedettek. Számomra nagyon meglepő volt, hogy ilyen komplex elméletet hogyan tudtok egyszerűen, laikusok számára érthetően átadni, és praktikusan, a mindennapi életben alkalmazhatóvá tenni. Én már pár nappal bizonyos ételek elhagyása után nagy különbséget éreztem a közérzetemben. Remélem a hosszú távú céljaimat is ilyen szervezetten tudom majd elérni a segítségetekkel, miközben továbbra is finom ételeket ehetek Köszönöm az elhivatott munkátokat!!”
alapító tulajdonos – szakmai vezető az élelmiszertudományok doktor-jelöltje, élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató, vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő
Msc táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző, szakmai vezető/szakmai vezető helyettes
Korlátozott férőhelyek állnak rendelkezésre mind a helyszínen, mind az online-élő közvetítésen, ezért ne halaszd az utolsó pillanatra a regisztrációt és jegyvásárlást!
E-mailben megküldésre kerülő online anyagokkal.
A közvetítési linket és az előadáshoz kapcsolódó prezentációs és egyéb anyagokat pár órával a rendezvény kezdete előtt e-mailben küldjük ki a résztvevőknek! Utólag nem megtekinthető!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE