Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.

Kiváló lehetőség életmódváltáshoz is!

Időpont
2021.01.26 17:45-21:00
Helyszín
Budapest - még egyeztetés alatt (várhatóan NKE vagy SOTE), valamint LIVE-ONLINE streaming közvetítéssel is követhető az esemény!
Regisztráció és jegyvásárlás

Bartha ÁkosAz Inzulinrezisztenciáról komplexen, de másképpen:

Egyestés előadás Bartha Ákossal a Táplálkozás-Beállítás™ szemszögéből és több ezer Ügyfelünk tapasztalatai alapján.

Az előadás kiváló lehetőség az eltervezett életmód-váltáshoz is!

Az előadás célja

Rendkívül népszerű előadásunk során összefoglaljuk számodra tapasztalatainkat, protokolljainkat, kutatásainkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.

 


Prémium minőségű LIVE streaming közvetítéssel is nézheted – azaz, akár az otthonod kényelméből, vagy éppen utazás közben a mobilodon is követheted az eseményt!

Érintett témakörök:

 

 • PLOS humánbiológiai tanulmány bemutatása, mely már emberi glükóz-, azaz vércukor-típusokat állapít meg

 • a női hormonális rendszer komplex összefüggései, avagy az inzulinrezisztencia számos arca (PCO-S)

 • táplálkozástudományi megközelítések bemutatása inzulinrezisztencia mellett (szénhidrát-kisokos, nutrigenetika, étrendkiegészítők)

 • egészségsport és IR kapcsolata

 • alvás és IR összefüggései

Korábbi résztvevőink visszajelzései

“Egy inzulinrezisztencia előadáson voltam eddig és nagyon tetszett a magas szintű szakmai tudás amit ott tapasztaltam. Követem az oldalt, próbáltam már ki sok receptet és nagyon tetszik a változás amit tapasztalok magamon!”
“Lányom a tanácsaitok által és hormonkezelés nélkül! gyógyult ki a PCOS -ből és kezdődő IR-ból.. nem tudok elég hálás lenni! köszönöm, hogy vagytok!”
“A leghitelesebb magyar szakmai forrásként tartalak titeket számon, és ez ma nagyon fontos és nagyon nagy szó. Mindig az aktuális problémákat dolgozzátok fel, külföldi kutatásokat alapján és közérthető módon. Nekem nagyon sokat segítenek a cikkek hogy ebben a kaotikában mindig el tudjak igazodni és a számomra tökéletes étrendet megközelíteni vagy újra motivációt lelni bennük.”
A tudásotok bámulatos, sajnálom, hogy az orvosi egyetemen erre minket nem tanítottak. Az ok-okozati összefüggések, amiket előadásaitok során hangsúlyoztok pedig véleményem szerint a kulcs mindenkinek a saját teste megismeréséhez.”
“Szakmailag elhivatott, profi csapat vagytok! Eszméletlen érdekes előadásokkal, szuper receptötletekkel. Az ember minden nap tanulhat tőletek valamit.”
“Körülbelül 4 éve követlek benneteket, szinte az összes előadást láttam már. Olyan összefüggésekre hívjátok fel a figyelmet, amikre sehol máshol,érvekkel alátámasztva. Tetszik nagyon, hogy megoldási javaslatokat is adtok. Sokkal tudatosabb lettem a táplálkozás, táplálékkiegészítők terén is. Köszönöm a munkátokat, további sok sikert!”
“Rendszeresen látogatom az előadásaitokat, mert nagyon jók és érthetőek. Sokat segítenek megérteni és egyben, átfogóan látni a problémákat,és a megoldásokat is. Azóta nem vagyok megvezethető az orvosoknál. Tudom milyen vérképet csináltassak,hogyan étkezzem, milyen vitaminokat szedjek, vagy milyet ne. Az értékeim is csökkenek a diétát tartva. Másoknak is tudtam útmutatást adni általatok. A termékek szuperek, rendszeres fogyasztója vagyok.. Egyszóval hálás köszönet Nektek mindenért!”
“Én nemrég ‘találtam rátok’ két barátnőm ajánlása alapján, akik mindketten nagyon elégedettek. Számomra nagyon meglepő volt, hogy ilyen komplex elméletet hogyan tudtok egyszerűen, laikusok számára érthetően átadni, és praktikusan, a mindennapi életben alkalmazhatóvá tenni. Én már pár nappal bizonyos ételek elhagyása után nagy különbséget éreztem a közérzetemben. Remélem a hosszú távú céljaimat is ilyen szervezetten tudom majd elérni a segítségetekkel, miközben továbbra is finom ételeket ehetek   Köszönöm az elhivatott munkátokat!!”

Témáink az este folyamán:

valóban arany középút e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, direkt nemzetközi szakirodalom nélküli “próbálkozás”?! Esetleg a low-carb egy ágaként tekintsünk rá?

lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?

laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?! Laboreredmények elemzése.

acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos összehasonlító tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat.

leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak… ősi genetika (takarékos gén elmélet, jo-jo genetika), modern viszonyok között. Nutrigenetika epigenetikai alapokon.

Patológiás, Fiziológiás vagy ”Szocio-Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Na most akkor mi is történik az emberi szervezetben?!

Fizikai aktivitás hiányában van-e jelentősége a nem megfelelő zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?

hogyan okozhat “inzulinrezisztenciát” mind a túl sok “rossz” szénhidrát, mind a túl sok “rossz” zsír?!

rezisztens keményítőkkel és más élelmi rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen. Múlt, jelen, jövő. A banán rehabilitációja.

• van az ételintoleranciáknak szerepe?

előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.

kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: a WHO által is elfogadott természetes alternatívák.

nutrigenetika és PCO-S: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó

ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden

hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)

• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései

az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége

egyáltalán lehet e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek? Vagy csak igyál sok ultrafeldolgozott fehérjét és majd “lesz ahogy lesz”?

egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig.

 


Extra előadásrészek:

 

IR az egészség-/szabadidősport fényében, gyakorlati szemmel: túl a rendszeres cardiózáson… (Szabó Dániel Kollégánk)


Alvásminőség és -mennyiség (Kun Zoltán);

 

Technológia alapú személyes hatékonyság fejlesztéssel foglalkozom. A Fusion Vital-nál testszenzoros mérésekkel, kutatásokkal rendkívül hasznos ismeretekre tettünk szert a fiziológiás működésünk kapcsán. Ezzel a tudással pedig fejleszthető regenerációnk, javítható az alvásminőség, hosszútávon fenntartható lehet a teljesítményünk!

Az előadásomban ezen ismeretek birtokában arról lesz szó, hogy:

 • miért fontos, és hogyan működik a szervezetünk stressz-regeneráció egyensúlya?
 • hogyan fejleszthető az alvásunk?
 • + lifehackek a legális teljesítményfokozás érdekében, azaz hogyan hozz ki magadból többet, egészségesen, fenntarthatóan

Előadó(k)

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Szabó Dániel
Szabó Dániel

Msc táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző, szakmai vezető/szakmai vezető helyettes

Kun Zoltán
Kun Zoltán

Hozz ki többet magadból! alapító; elkötelezett egészségfejlesztő, produktivitás tanácsadó

Korlátozott férőhelyek állnak rendelkezésünkre mind a Helyszínre, mind az Online-Élő közvetítésre (ne halaszd az utolsó pillanatra a regisztrációt és jegyvásárlást, a legutóbbi IR előadásunk is teltházas volt).

Regisztráció és jegyvásárlás

Regisztráció és jegyvásárlás

Időpont
2021.01.26 17:45-21:00
Helyszín
Budapest - még egyeztetés alatt (várhatóan NKE vagy SOTE), valamint LIVE-ONLINE streaming közvetítéssel is követhető az esemény!
Helyszíni részvétel

Előre kinyomtatott és online is biztosított dokumentumokkal, illetve szokásos extra ajándék anyagokkal a helyszíni résztvevőknek!

Férőhely (max)
80
Ár/fő
7500 Ft
Live-online közvetítés

A közvetítési linket pár órával a rendezvény kezdete előtt e-mailben küldjük ki a résztvevőknek!
Utólag nem megtekinthető!

Férőhely (max)
200
Ár/fő
8000 Ft

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!

KIÚT AZ INZULINREZISZTENCIÁBÓL!Január 26. 17:45 ELŐADÓ: Bartha Ákos táplálkozás-kutató

Így gyógyulhatsz ki az IR-ból!

 • Valóban arany középút-e a ”160 gramm szénhidrát diéta”??
 • Tévhitek és buktatók az IR-t érintő táplálkozásban. 
 • Melyek a gyakorlatban valóban működő, hatékony megoldások az inzulinrezisztenciára?
 • Kiváló lehetőség az eltervezett életmódváltáshoz is!

Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetben, hogy megtaláld az egyensúlyt.