Édesburgonya-lasagne

Édesburgonya-lasagne
2018.06.03.

Ez az édesburgonya-lasagne nálunk még mindig az egyik kedvenc. Tegnap elkészítettem megint. Annyira finom.. érdemes kipróbálnotok.


Édesburgonya-lasagne:
  1. Egy nagyobb fej vöröshagymát apróra vágtam, serpenyőben kókuszzsíron megpirítottam.
  2. Hozzáadtam a darált húst (pulyka volt, amit a piacon vettünk, kb. 45dkg), készre sütöttem, majd ez után ráöntöttem adalékmentes paradicsompürét. (Pár percig összesütöttem).
  3. Sóval, borssal, fokhagymával és zöld fűszerekkel (koriander, petrezselyem) fűszereztem.
  4. Egy nagyobb édesburgonyát meghámoztam, vékony karikákra szeleteltem.
  5. Edénybe rétegeztem: a szószos hússal kezdtem, majd rá az édesburgonya (és így tovább…)
  6. Tetejére parmezán sajt került.
  7. Először a sütőbe letakarva tettem be (kb. 45 perc, 185 fokon), majd mikor az édesburgonya megpuhult levettem a fóliát és tovább sütöttem, míg a sajt szépen rápirult.

Fermentált zöldséggel és salátával fogyasztottuk.


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!