Témáink

2-es típusú cukorbetegség A-vitamin ADHD AGE Age Reader mérés AGE szint agyi funkciók agyi inzulinérzékenység agyöregedés AIP akne alacsony FODMAP-étrend alkoholfogyasztás allergia almaecet aloe vera alultápláltság alvás alváshiány alvási zavarok Alzheimer-kór AMH-szint anti-ageing antibiotikum antioxidánsok anyagcsere anyagcsere folyamatok anyagcsere-zavarok arabinogalaktán aranyér asztma autizmus autoimmunitás B-vitamin B12-vitamin B3-vitamin B6-vitamin B9-vitamin Bacillus coagulans banán bazsalikom bélbaktériumok bélflóra bélhormonok bélpanaszok bélrendszer belsőségek berberin BioSil BioSil® 60 db Kapszula – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® ch-OSA® BioSil® Cseppek – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® termékek biotin BocsiViki BER BER SLIM bőr bőrbetegségek Boswellex burgonya C-vitamin CA-125 cékla ciklus-kimaradás cink cirkadián ritmus CMP cöliakia Concorde podcast COVID-19 Crohn-betegség cukor cukorbetegség cukorfogyasztás cukormentes termékek D-chiro-inozitol D-vitamin D-vitamin hiány D3-vitamin daganat daganatos betegségek demencia depresszió diabétesz diéta diozmin diszbiózis divertikulitisz dopamin dopamin-szint Duhring-kór E-vitamin édesítőszerek ekcéma élelmi rostok élelmiszeripar élesztőérzékenység életmód életmódváltás elhízás ellagsav emésztési panaszok emésztőrendszer Emésztőrendszeri fórumest emésztőrendszeri panaszok endometriózis eper eritritol étcsokoládé ételallergia ételintolerancia étkezés étrend étrendi AGE-k étrendi protokoll étrendkiegészítők fahéj fehérje fehérjék felszívódási zavarok férfi meddőség fermentálás fermentált flavonoidok FODMAP étrend FODMAP-ok fogamzásgátló fogyókúra fokhagyma folát folsav Fórumest Freyagena Arabino-X-immunorost-komplex Freyagena Arktisz Jód Freyagena Balance Bartha DOPA Freyagena Balance Cellu LITE Freyagena Balance Femme INOSITOL+ Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Freyagena Balance Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena Balance Kálium Malát Freyagena Balance Probio TRI-Cink Freyagena Bartha Mg2+ Freyagena Cocos-Iso Freyagena Esopha C-vitamin Freyagena Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena KIDS Mix Freyagena Matcha tea Freyagena Matcha tea – CEREMONIAL Freyagena Microbe R-GUT Freyagena OptiMSM® Freyagena Prebio C-3.6 Freyagena Probio TRI-Cink Freyagena RepceLECITIN – Hipoallergén fruktánintolerancia fruktánok fruktóz fűszerek gasztrointesztinális rendellenességek gasztrokolikus reflex GERD glikémiás terhelés glükóz glutén gluténérzékenység gluténmentes gluténmentes diéta gluténmentes étrend golyva gombabetegségek Graves-Basedow-kór gyermekvállalás gyógyszer gyömbér gyomorégés gyulladás gyulladáscsökkentés gyulladásos bélbetegségek gyümölcsfogyasztás hagyma haj hajdina hajhullás halfogyasztás halolaj Hashimoto hasnyálmirigy HbA1c Helicobacter pylori hererák hialuronsav higany hiperaktivitás hiperlipidémia hiperprolaktinémia hipnoterápia hisztamin hollisztikus gyógyítás hormonális problémák hormonháztartás hormonok hormonrendszer hozzátáplálás HPA-tengely húsfogyasztás hüvelyi fertőzések IBD Iberogast IBS időszakos böjt II-es típusú cukorbetegség immunitás immunrendszer inozitol Instantimmunox Nutri-Kávé interjú inulin inzulin inzulinérzékenység inzulinrezisztencia inzulinrezisztencia tünetek IR IR étrend irritábilis bélszindróma izomalt ízületek ízületi gyulladás izületi gyulladás jód jódbevitel jódhiány K-vitamin K1-vitamin kalcium kálium káliumhiány kalóriacsökkentés kardiovaszkuláris betegségek kimchi koenzim Q10 kognitív képességek kókuszolaj koleszterin kolin kollagén koriander koronavírus kortizol-szint koszorúér-meszesedés köszvény kreatin króm krónikus izom-csontrendszeri fájdalom krumpli kumarin kvercetin L-teanin laktit lakto-fermentálás laktóz lecitin légúti fertőzések leptin leptinrezisztencia libidó likopin lisztérzékenység lisztmentes low carb étrend magas vérnyomás Magnézium magnézium-citrát magnézium-malát magnéziumhiány máj májbetegségek maltit mangán mannit mannitol matcha meddőség médiamegjelenés mediterrán étrend megelőzés melatonin mellrák menopauza menstruáció menstruációs fájdalmak mentális problémák metabolikus szindróma metabolitok metil-tetrahidrofolát migrén mikrobiom mikrotápanyag mintaétrend mitokondriális diszfunkció mitokondriumok MSM MTHFR multivitaminok NAFLD nem alkoholos zsírmáj nemzőképesség niacin növényi olajok nukleotidok Nutri-Kávé nyomelemek Omega 3-6-9 omega-3 omega-9 öregedés osztriga ösztrogén ösztrogén-dominancia ovuláció ovulációs zavar oxalátok pajzsmirigy pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy daganatok pajzsmirigy túlműködés pajzsmirigybetegség paleolit étrend Parkinson kór PCOS petefészek petefészekrák pikkelysömör PMS podcast policisztás petefészek szindróma polifenol poliol postpartum posztmenopauza prebiotikumok prediabétesz premenstruációs szindróma probiotikum probiotikumok progeszteron prolaktin puffadás Q10 quinoa rák rák megelőzés receptek reflux rendezvények repcelecitin rezisztens keményítő rezveratol rheuma riport rosacea rostfogyasztás rostok sáfrány Sclerosis Multiplex SIBO speciális étrendek sperma stressz súlyproblémák sütőtök szakácskönyvek szarkopénia szauna székrekedés szelén szelénpótlás szénhidrát szépségfehérjék szerotonon-szint szerves kén szexualitás szív szív- és érrendszeri panaszok szívbetegségek szója szorbit szülés utáni depresszió taurin teanin tejfogyasztás térdfájás terhesség termékajánló termékenység testmozgás testsúly csökkentés tesztoszteron tesztoszteronszint tojás tudatos táplálkozás túlsúly ultra-feldolgozott élelmiszerek ultrafeldolgozott cukor ultrafeldolgozott élelmiszerek útifűmag várandósság vas vásárlás vashiány vashiányos vérszegénység vaspótlás vastagbél-gyulladás vékonybél véralvadás vércukor vércukor-szint vérkeringés vérnyomás vérnyomásszint vérrög videok visszajelzések vitaminhiány vöröshúsok vörösvértestek xilit zöld tea zöldségfogyasztás zsírmáj zsírok
Még több +
A férfiak és a pörkölt..
2015.03.01.

A férfiak és a pörkölt..

Egyéni konzultációk, tanfolyamok alkalmával gyakran felmerül, hogy a magyar férfiak egyik kedvenc étele a PÖRKÖLT. Aztán ugye jön a probléma, hogy ha a pörkölt rendben, akkor mi lehet a köret hozzá… Mondok egy alapanyag „köretpéldát”. Tegnap készítettem éppen: Gomba, fehérrépa, hagyma. Elkészíthető sütőben sütve, párolva, serpenyőben megdinsztelve, belefőzve a végén a pörköltekbe vagy éppen nyersen. […]

Táplálkozás-Beállítás egy „apró” sikertörténete

Táplálkozás-Beállítás egy „apró” sikertörténete

Noéminél 6 hónappal ezelőtt pajzsmirigy-problémákat diagnosztizáltak (több ponton is). Úgynevezett anti-TPO szinte 1215 U/mL volt. Ez valóban nagyon magas és mint tudjuk, autoimmun-folyamatokra utal! Rásütötték, hogy ez bizony HASHIMOTO és gyógyíthatatlan… „Szakmai” véleményük szerint a megoldás egy életen keresztül tartó gyógyszeres kezelés lett volna, illetve megpróbáltak „felkészíteni” arra is, hogy a pajzsmirigye idővel (esetleg szépen […]

Bizonyított golyvaképző anyagok, avagy amik hozzájárulnak a pajzsmirigyműködésed zavaraihoz!

Bizonyított golyvaképző anyagok, avagy amik hozzájárulnak a pajzsmirigyműködésed zavaraihoz!

Mik is gátolják TÖBBEK KÖZÖTT a jód felszívódását és szervezet általi megfelelő hasznosulását: klór (csapvíz, uszodai medencék/pezsgőfürdők, tisztítószerek, stb.) fluorid (fogkrémek, szájvizek, bizonyos gyógyszerek bromidok (medencék/pezsgőfürdők, sütemények, üdítők, növényvédő szerek, gyógyszerek). Ezek mind komoly enzimMÉRGEK, de pajzsmirigy-működésre gyakorolt negatív hatásuk kifejezetten erős! Fertőtlenítőszereid? Vagy a normál fogkrémed?

Szerintetek hol járunk időben a következő idézetek kapcsán?

Szerintetek hol járunk időben a következő idézetek kapcsán?

„Az ipari élelmiszerek világában nem mindig egyszerű a betegségek okainak nyomára bukkanni. Ugyanis az allergiáknál és a többi élelmiszer-túlérzékenységnél az adalékanyagok dzsungelében a kutatók gyakran csak detektívszimattal ta­lálják meg a kiváltó okokat. Egyre többek számára válnak az élelmiszerüzletek egészsé­güket veszélyeztető helyekké. A népesség 5-15%-a szenved különböző élelmiszer-allergiákban… a gyermekek 42%-a szenvedhet rejtett allergiákban – állapítja meg a müncheni […]

A „jó” tyúktojás…

A „jó” tyúktojás…

Mellékesen megjegyezném, hogy a reggeli „tojásozás” az emlős állatok esetében nagyjából 65 millió(!) évre nyúlik vissza! Ekkor kezdődött ugyanis a hüllőtojások lopkodása a hajnali hűvösben… szóval a gyógyszertári magazinok koleszterin és telített zsír fóbiája kissé viccesnek tűnik ebből a távlatból, nemde?! A mellékelt képen egy jó példa látható, ezúton gratulálok a cégnek. Amúgy egy Omega-3-mal […]

A „JÓ” növényi olajok

A „JÓ” növényi olajok

Természetesen NEM sütéshez vagy főzéshez: a kókuszzsír, a kakaóvaj és a pálmamag-olaj (ezek telített zsírban gazdagok) ez alkalommal is képezzenek tehát kivételt a felsorolásból. Tehát, ha egyszerűek és rövidek szeretnénk maradni, akkor azok a növényi olajok tekinthetőek olaj formájában megfelelőnek, amiknek az Omega-9, azaz az egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalma a legmagasabb (de kiemelkedően). Az extra szűz […]

Alma-, körte- és szőlőszezon- mennyi a javasolt mennyiség ezekből?

Alma-, körte- és szőlőszezon- mennyi a javasolt mennyiség ezekből?

Egyéni anyagcsere-profiltól függően a napi maximum gyümölcscukor (fruktóz) bevitel ne haladja meg a 15 grammot (!). És itt most teljes gyümölcsökről beszélünk, nem levekről, szirupokról, hozzáadott fruktózról. Valaki tolerálja is a 15 grammot, viszont sokan ennyit sem (csak nem tudsz róla). Személye válogatja, de mondjuk most azt, hogy a biztonságos és hosszú távon egészséges tartomány […]

Hol kezdődhetne a migrén kezelése?

Hol kezdődhetne a migrén kezelése?

A 70-es évek végén komoly kutatások folytak a migrénes fejfájások területén. Szerintetek milyen ételek fogyasztásával volt a legerősebb kapcsolat a migrénes reakciók tekintetében??? Hármat lehet tippelni, de egy étel különösen szignifikánsan vitte a prímet… Amikor a legtöbb „mellékhatást” okozó ételt eltávolították a kutatásban résztvevők étrendjéből, a migrénes esetek száma nagyon meredeken esett! Volt azonban még […]

Várandósság alatti mikrotápanyagok

Várandósság alatti mikrotápanyagok

Ha betartod az egyéni sajátosságaid alapján meghatározott étrendedet (amit sokan már nagyon jól ismernek), akkor ennek kiegészítéseképpen, magyar viszonyok között a következő mikrotápanyagok lehetnek még érdekesek a VÁRANDÓSÁG ALATT (nyilván többet is vizsgálhatnánk, de most nem akarlak túlterhelni, és amúgy is az ÉTREND AZ ELSŐDLEGES). A legtöbbről már megbeszéltük más témák kapcsán is, de ez […]

HIGANYTERHELÉS és méregtelenítés…

HIGANYTERHELÉS és méregtelenítés…

Fokozott étrendi szelén-bevitel hatására jelentősen csökken a higany toxicitása. Megfigyelték többek között, hogy autizmussal küzdő gyermekek nem ürítenek higanyt például a hajszálaikon vagy a körmükön keresztül (sajnos nem tudjuk, hogy széklettel vagy izzadással mi is a pontos helyzet ebben az esetben). Ezt többek között nagyobb dózisú szelén adagolásával sikerült megváltoztatni. Ma már az is elismert, […]

Cukorral „túlélni” lehetetlen!

Cukorral „túlélni” lehetetlen!

„F. Magendie-t, a kiváló francia élettan-kutatót felvillanyozta egy rumot és nádcukrot szállító hajótörés esete, és végrehajtott egy állatkísérlet-sorozatot, amelynek eredményeit 1816-ban tette közzé. Kutyákat táplált cukorral vagy olívaolajjal, illetve vízzel. Mindegyik kutya legyengült és elpusztult. A hajótörött tengerészek és a francia élettan-kutató kísérleti kutyái ugyanazt a tényt igazolták egyszer s mindenkorra: kizárólag cukrot fogyasztani veszélyesebb, […]

Hashimoto és glutén-érzékenység

Hashimoto és glutén-érzékenység

Számos egymástól független tanulmány bemutatta már, hogy mennyire erős a kapcsolat például a HASHIMOTO vagy a GRAVES és a glutén-intolerancia között. A kapcsolat sok esetben annyira egyértelmű, hogy mi azoknak a kutatóknak a táborába tartozunk, akik szerint minden AUTOIMMUN PAJZSMIRIGYEST szűrni kellene glutén-érzékenységre, és fordítva. Azért kellene szűrni, mert az egymásnak ellentmondó orvosi és közegészségügyi […]

Szerintetek mi az ami…?

Szerintetek mi az ami…?

csökkenti a figyelemhiányos hiperaktivitás és a skizofrénia kialakulását jelentősen mérsékli a depresszió mértékét (placebóval szemben) folyamatosan alacsony bevitele összefügg a rossz memóriával és az időskori szellemi hanyatlással hiánya kiválthat levert hangulatot, agressziót és ingerlékenységet is nagy mennyiségben található meg a jól működő agyban és elengedhetetlen annak megfelelő működéséhez jó hatással van a fejlődő magzat és […]

Mi a különbség egy mintaétrend és egy személyre szabott között?

Mi a különbség egy mintaétrend és egy személyre szabott között?

A legtöbb étrend (legyen az működőképes, divatos vagy celebekkel reklámozott) azt takarja, hogy az adott megközelítésnek meghatározott (gyakran dogmatikus) paraméterei vannak (mit, mikor, hányszor, kire hallgass, kik a felszentelt igehirdetők, stb). A hirdetőik szerint minden embernek ezt is kellene követnie, pontosan a meghatározott paraméterek szerint. A „felkent étrendhirdető főguruk” mindehhez mozgósítják is a megfelelő propagandákat. […]

7 tipp a bélrendszer gyógyulási folyamatainak elősegítéséhez

7 tipp a bélrendszer gyógyulási folyamatainak elősegítéséhez

A következő tényezőkkel hatékonyan és bizonyítottan elősegíthetjük többek között a bélrendszer regenerációját (irritábilis bélszindróma, vékonybél-gyulladás, béldiszbiózis, fokozottan átjárható bélfal, stb). A megfelelő kombináció kiválasztásához és a részletek kidolgozásához célszerű azért további tanácsokat is kérni. PREbiotikumok célzott fogyasztása és PRObiotikus készítmények szedése a bélflóra-egyensúly megteremtéséhez (fontos a hogyan és mivel), Esszenciális tápanyagok étrendi pótlása, valamint bélrendszert […]

Gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos „apróság”

Gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos „apróság”

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy attól, hogy egy termék csomagolásán szerepel: „GLUTÉNMENTES” még egyáltalán nem biztos, hogy a gluténnal egyenértékű kockázatos összetevőket nem vásárolunk be. Minden alkalommal el kell olvasni az összetevők listáját és nem hagyatkozni az első, csilli-villi borítóra! A mellékelt képen látható termék ugyanis SZÓJALISZTET is tartalmaz, ami egész biztosan nem fog […]

Irritábilis bél szindróma és bizonyos gyümölcsök kapcsolata?

Irritábilis bél szindróma és bizonyos gyümölcsök kapcsolata?

Pontosan nem tudjuk, hogy hány embert érint a fenti emésztési probléma és az sem világos számomra, hogy mi a gasztroenterológiai protokollja ezen a területen. Elképzeléseim és tapasztalataim vannak… Hogy egy kis lámpást nyújtsunk a ködben, véleményem szerint nagyon fontos kihangsúlyozni azt, hogy SOK GYÜMÖLCS NAGYON-NAGYON NEM SEGÍT AZ IBS-ES „GYÓGYULNI VÁGYÓKNAK”! És ezen gyümölcsök fogyasztását […]

Autoimmun megbetegedésben mit együnk?

Autoimmun megbetegedésben mit együnk?

Milyek azok a táplálékok,  amikre érdemes hangsúlyt helyezni (csak gyorsan, ahogy eszembe jut, amolyan nem átfogó autoimmun-protokoll szerűen): belsőségek (kezdeném a májjal: borjú, pecsenye liba, nyúl, harcsa, stb) halak (a cél legalább heti 3 alkalommal, helyi forrásból vagy az omega-3 zsírokban gazdagabb külföldi változatokból) zöldségek minden fajtája, amennyit csak lehetséges és olyan változatosan, ahogy csak […]

Egyéni anyagcsere-profil

Egyéni anyagcsere-profil

Használunk egy saját fejlesztésű tesztet (adott esetben kapcsolódó laborvizsgálatokkal kiegészítve), ami ezen a ponton nem egy laboratóriumi vagy műszeres vizsgálat, viszont ami ennél fontosabb, ad egy megfelelő és biztos kiindulási pontot EGYÉNI ANYAGCSERE-PROFILUNK megállapításához, az alapvető különbségek megértéséhez és későbbi felismeréséhez. Ezek a különbségek ugyanis nagyon fontosak, hiszen az egymással versengő étrendi ajánlások tengerében egy-egy […]

Alternatív édesség

Alternatív édesség

Ezennel „elsütöm” az egyik alternatív édesség-javaslatomat, amit elsősorban kisgyerekes szülőknek szoktam javasolni, no meg azoknak, akiknek nincsenek komolyabb egészségügyi egyensúlytalanságaik! Szerintem nincsenek „jó” édesség-alternatívák, csak alternatívák vannak arra a kérdésre, hogy hogyan elégítsük ki édesség iránti vágyunkat úgy, hogy ne károsodjon a szervezetünk! Az édesszájúságot komoly függőségi problémának tartom, annak minden következményével… No de lássuk a javaslatot: — […]

Prebiotikumok

Prebiotikumok

Mi a közös az ásványi anyagok akut hiányában (elsősorban magnézium, cink és a többiek), az immunrendszer gyengeségében (allergiák és bőrproblémák), a vastagbélrákban, a gyulladásos bélbetegségekben (Crohn-betegség vagy fekélyes vastagbélgyulladás), az inzulin-rezisztenciában és a magas vérnyomásban? Elsőre úgy tűnik, hogy az ég világon semmi… sőt, a szakorvosaid sem fognak tudni mit mondani, hisz az egyik probléma […]

Glikáció, gyulladásfaktor szerepe

Glikáció, gyulladásfaktor szerepe

Tényleg azt hiszed, hogy a nagy antioxidáns tartalmú készítményekkel megelőzhetőek a degeneratív betegségek és lassíthatóak az öregedési folyamatok?! Sokan, sok helyen bombáznak minket (engem is) ezzel a hiú ábránddal… különféle táplálék-kiegészítőket kínálva egyetemes megoldásként. Ha ezt az álláspontot maximálisan elfogadtad, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak… Önmagában ugyanis a szabad gyökök feletti ellenőrzés (antioxidánsokkal vagy akár […]

Margarinok kérdése

Margarinok kérdése

Az elmúlt 20-30 évben, éves szinten mintegy 30-40.000 szív- és érrendszeri eredetű, idő előtti halálesetet okozhattak az élelmiszeriparban gyártott transzzsírokat tartalmazó, növényi forrású, iparilag módosított és „szívbarátként” reklámozott zsírok. Néhány kutatási szösszenet a témában, amit jó 10 évig ignorált a „szakma” nagy része (nyilván azok voltak csöndben, akik éveken keresztül vehemensen támogatták a termékek elterjedését): […]

Csokoládé, kutyaeledel, szájvíz??

Csokoládé, kutyaeledel, szájvíz??

Van-e még itt összefüg­gés? Létezik-e olyan hagyományos alkotórész, amely borok­ban, fogkrémben, állateledelben és a perecben egyaránt előfordul? Aligha, gondolhatnánk. A dolgoknak mindeddig megvolt a saját vilá­guk, a keveredések csak mértékkel voltak lehetségesek, az öröklött határok felismerhetőek voltak. A kémikusok azon­ban nem ismernek ízhatárokat. Feloldják az összefüggéseket. Az ízek új világában a dolgok, az ételek elvesztették helyüket, eltolódtak […]

Szívproblémák?

Szívproblémák?

Hosszú ideig dolgoztam együtt állatorvosokkal és olyan mikrobiológusokkal, akiket a sejtek tápanyagokra adott reakciói érdekeltek. Mind az állategészségügy, mind ez a fajta mikrobiológia egészen más megközelítéseken keresztül közelít meg egy adott problémát, mint mondjuk a mai, modern orvosi protokollok… pusztán amiatt, mert mások a mozgatórúgók és az érdekek. Ezen tapasztalatok után még mindig kérdem én, […]

Édesszájúság

Édesszájúság

Te azt mondod édesszájú vagy?! Ha így van, akkor én azt mondom, hogy HAMAROSAN DAGANATOS BETEG IS LEHETSZ… Évekkel ezelőtt már megfigyeltük, hogy valójában mire is használható egy orvosdiagnosztikai MRI készülék, amivel daganatos betegeket is vizsgálnak. Illetve vizsgálnak ugyan, de a következő tényre aztán nem nagyon hívják fel a figyelmet. A San Francisco-i University of California […]

Pajzsmirigy – ismét..

Pajzsmirigy – ismét..

PAJZSMIRIGY A FÓKUSZBAN? Avagy néhány alapprobléma, amit először meg kellene oldani, mielőtt belekezdünk egy (felesleges) gyógyeres kezelésbe vagy egyéb beavatkozásba: Méreganyagokkal túlterhelt és rosszul működő máj, valamint pangó epeműködés. Gyulladásfaktorok szerepe és ezek folyamatos figyelmen kívül hagyása az orvosi praxisokban (mennyi volt legutóbb a CRP-d a laborleleteden? Nézték egyáltalán? Esetleg 1-es alatti? No és a […]

Meddőség

Meddőség

HOL KELLENE KEZDŐDNIE A MEDDŐSÉG IGAZI ÉS TERMÉSZETES KEZELÉSÉNEK? Még a kémcsövek előtt… Egy 2007-2008-ban készült tanulmányból tudjuk, hogy ha valaki mindössze 2%-kal több (igen, kettő) úgynevezett TRANSZZSÍRSAVAT fogyaszt, akkor a meddőség kockázata 73%-kal nagyobb! És a tanulmány még óvatosan fogalmaz. Ha mindezt kicsit tovább gondoljuk, akkor felmerülhet a kérdés, hogy nem e önmagában a […]

Hashimoto-jellegű vagy azzal összefüggő pajzsmirigy problémák?!

Hashimoto-jellegű vagy azzal összefüggő pajzsmirigy problémák?!

Mi gyakran hangoztatjuk a szelén-pótlás fontosságát! Nem azért, mert táplálék-kiegészítő hívők vagyunk, hanem azért, mert a hazai talaj szelénben nagyon-nagyon szegény, így a táplálékforrásaink is szűkölködnek ebben a létfontosságú nyomelemben. Most szeretnénk megosztani Veletek egy tanulmányt, mely a következő eredményeket közölte Hashimoto-megbetegedés kapcsán: „Már 0,2 mg (200 mikrogramm) napi szelén-pótlással 21%-kal sikerült csökkentenünk az úgynevezett […]

Az egészséges táplálkozás akadályai

Az egészséges táplálkozás akadályai

Mit tartok az étrendi változtatások egyik legnagyobb kerékkötőjének…??? Legyen szó megelőzésről vagy gyógyításról:HAGYOD MAGAD KONFRONTÁLNI AZ EGÉSZSÉGTELEN ÉTELEK LÁTVÁNYÁVAL! Vagy ami még rosszabb, hogy az állítólagos „szeretteid” konfrontálnak a táplálkozási hulladékokkal nap, mint nap… És most nem a gyerekekről lesz szó, akik esetében kb. 20-30 %-kal lehetne csökkenteni a gyerekkori elhízás kockázatát pusztán azzal, ha […]

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!