Témáink

2-es típusú cukorbetegség A-vitamin ADHD AGE Age Reader mérés AGE szint agyi funkciók agyi inzulinérzékenység agyöregedés AIP akne alacsony FODMAP-étrend alkoholfogyasztás allergia almaecet aloe vera alultápláltság alvás alváshiány alvási zavarok Alzheimer-kór AMH-szint anti-ageing antibiotikum antioxidánsok anyagcsere anyagcsere folyamatok anyagcsere-zavarok arabinogalaktán aranyér asztma autizmus autoimmunitás B-vitamin B12-vitamin B3-vitamin B6-vitamin B9-vitamin Bacillus coagulans banán bazsalikom bélbaktériumok bélflóra bélhormonok bélpanaszok bélrendszer belsőségek berberin BioSil BioSil® 60 db Kapszula – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® ch-OSA® BioSil® Cseppek – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® termékek biotin BocsiViki BER BER SLIM bőr bőrbetegségek Boswellex burgonya C-vitamin CA-125 cékla ciklus-kimaradás cink cirkadián ritmus CMP cöliakia Concorde podcast COVID-19 Crohn-betegség cukor cukorbetegség cukorfogyasztás cukormentes termékek D-chiro-inozitol D-vitamin D-vitamin hiány D3-vitamin daganat daganatos betegségek demencia depresszió diabétesz diéta diozmin diszbiózis divertikulitisz dopamin dopamin-szint Duhring-kór E-vitamin édesítőszerek ekcéma élelmi rostok élelmiszeripar élesztőérzékenység életmód életmódváltás elhízás ellagsav emésztési panaszok emésztőrendszer Emésztőrendszeri fórumest emésztőrendszeri panaszok endometriózis eper eritritol étcsokoládé ételallergia ételintolerancia étkezés étrend étrendi AGE-k étrendi protokoll étrendkiegészítők fahéj fehérje fehérjék felszívódási zavarok férfi meddőség fermentálás fermentált flavonoidok FODMAP étrend FODMAP-ok fogamzásgátló fogyókúra fokhagyma folát folsav Fórumest Freyagena Arabino-X-immunorost-komplex Freyagena Arktisz Jód Freyagena Balance Bartha DOPA Freyagena Balance Cellu LITE Freyagena Balance Femme INOSITOL+ Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Freyagena Balance Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena Balance Kálium Malát Freyagena Balance Probio TRI-Cink Freyagena Bartha Mg2+ Freyagena Cocos-Iso Freyagena Esopha C-vitamin Freyagena Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena KIDS Mix Freyagena Matcha tea Freyagena Matcha tea – CEREMONIAL Freyagena Microbe R-GUT Freyagena OptiMSM® Freyagena Prebio C-3.6 Freyagena Probio TRI-Cink Freyagena RepceLECITIN – Hipoallergén fruktánintolerancia fruktánok fruktóz fűszerek gasztrointesztinális rendellenességek gasztrokolikus reflex GERD glikémiás terhelés glükóz glutén gluténérzékenység gluténmentes gluténmentes diéta gluténmentes étrend golyva gombabetegségek Graves-Basedow-kór gyermekvállalás gyógyszer gyömbér gyomorégés gyulladás gyulladáscsökkentés gyulladásos bélbetegségek gyümölcsfogyasztás hagyma haj hajdina hajhullás halfogyasztás halolaj Hashimoto hasnyálmirigy HbA1c Helicobacter pylori hererák hialuronsav higany hiperaktivitás hiperlipidémia hiperprolaktinémia hipnoterápia hisztamin hollisztikus gyógyítás hormonális problémák hormonháztartás hormonok hormonrendszer hozzátáplálás HPA-tengely húsfogyasztás hüvelyi fertőzések IBD Iberogast IBS időszakos böjt II-es típusú cukorbetegség immunitás immunrendszer inozitol Instantimmunox Nutri-Kávé interjú inulin inzulin inzulinérzékenység inzulinrezisztencia inzulinrezisztencia tünetek IR IR étrend irritábilis bélszindróma izomalt ízületek ízületi gyulladás izületi gyulladás jód jódbevitel jódhiány K-vitamin K1-vitamin kalcium kálium káliumhiány kalóriacsökkentés kardiovaszkuláris betegségek kimchi koenzim Q10 kognitív képességek kókuszolaj koleszterin kolin kollagén koriander koronavírus kortizol-szint koszorúér-meszesedés köszvény kreatin króm krónikus izom-csontrendszeri fájdalom krumpli kumarin kvercetin L-teanin laktit lakto-fermentálás laktóz lecitin légúti fertőzések leptin leptinrezisztencia libidó likopin lisztérzékenység lisztmentes low carb étrend magas vérnyomás Magnézium magnézium-citrát magnézium-malát magnéziumhiány máj májbetegségek maltit mangán mannit mannitol matcha meddőség médiamegjelenés mediterrán étrend megelőzés melatonin mellrák menopauza menstruáció menstruációs fájdalmak mentális problémák metabolikus szindróma metabolitok metil-tetrahidrofolát migrén mikrobiom mikrotápanyag mintaétrend mitokondriális diszfunkció mitokondriumok MSM MTHFR multivitaminok NAFLD nem alkoholos zsírmáj nemzőképesség niacin növényi olajok nukleotidok Nutri-Kávé nyomelemek Omega 3-6-9 omega-3 omega-9 öregedés osztriga ösztrogén ösztrogén-dominancia ovuláció ovulációs zavar oxalátok pajzsmirigy pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy daganatok pajzsmirigy túlműködés pajzsmirigybetegség paleolit étrend Parkinson kór PCOS petefészek petefészekrák pikkelysömör PMS podcast policisztás petefészek szindróma polifenol poliol postpartum posztmenopauza prebiotikumok prediabétesz premenstruációs szindróma probiotikum probiotikumok progeszteron prolaktin puffadás Q10 quinoa rák rák megelőzés receptek reflux rendezvények repcelecitin rezisztens keményítő rezveratol rheuma riport rosacea rostfogyasztás rostok sáfrány Sclerosis Multiplex SIBO speciális étrendek sperma stressz súlyproblémák sütőtök szakácskönyvek szarkopénia szauna székrekedés szelén szelénpótlás szénhidrát szépségfehérjék szerotonon-szint szerves kén szexualitás szív szív- és érrendszeri panaszok szívbetegségek szója szorbit szülés utáni depresszió taurin teanin tejfogyasztás térdfájás terhesség termékajánló termékenység testmozgás testsúly csökkentés tesztoszteron tesztoszteronszint tojás tudatos táplálkozás túlsúly ultra-feldolgozott élelmiszerek ultrafeldolgozott cukor ultrafeldolgozott élelmiszerek útifűmag várandósság vas vásárlás vashiány vashiányos vérszegénység vaspótlás vastagbél-gyulladás vékonybél véralvadás vércukor vércukor-szint vérkeringés vérnyomás vérnyomásszint vérrög videok visszajelzések vitaminhiány vöröshúsok vörösvértestek xilit zöld tea zöldségfogyasztás zsírmáj zsírok
Még több +
Házi készítésű fermentált tök receptje
2016.01.14.

Házi készítésű fermentált tök receptje

A képen házi készítésű fermentált tök látható. Hozzávalók: 1 kg tök Só ( én parajdi sót használtam ) Fokhagyma ( ízlés szerint ) Kapor ( ízlés szerint ) Elkészítés: A tököt legyaluljuk kisebb darabokra, amit egy tálba teszünk.( lehet venni gyalult tököt is a piacon, de azt kisebb darabokra érdemes vágni ). Hozzáadunk a kg-hoz […]

” akkor mit lehet enni? ” –  Rosé kacsamell receptje zellerhasábokkal

” akkor mit lehet enni? ” – Rosé kacsamell receptje zellerhasábokkal

Hoztam Nektek egy ebéd/vacsora alternatívát, amit gyorsan el lehet készíteni. Anyagcsere profiljaink szerint ez egy „Fitness guru-Modern vadász” recept. Hozzávalók: fél kacsamell 1 nagy zellergumó fűszerek zsír Elkészítés: Előkészítjük a sütőt 180-200 C fokra. A zellert meghámozzuk majd hasábokra vágjuk. Megsózzuk és bezsírozzuk ( én kacsazsírt használtam ), majd sütőbe rakjuk 20-25 percig, még megpirul. […]

Sütőtökös-édesburgonyás-főzőbanános csoda

Sütőtökös-édesburgonyás-főzőbanános csoda

Hoztam Nektek egy könnyű, tápláló, gyorsan elkészíthető reggeli alternatívát. Nagyon szeretem a sütőtököt és az őszi időszakban szinte majdnem minden nap fogyasztom. Sütőtök sok mindennel kombinálható, így kreáltam a mostani receptünket. Anyagcsere profilunknak megfelelően ez egy Fitness-guru reggeli. Hozzávalók: ( 2 személyre) kis darab sütőtök fél édesburgonya (kisebb darab) egy főzőbanán ( plantain, ázsia boltokban […]

Rooibos latte

Rooibos latte

Nagyon egyszerű és finom ital. Sokszor indítom ezzel a napot. Főzzetek egy rooibos teát, amit öntsetek fel kókusztejjel. Lehet ízesíteni akár bio ceyloni fahéjjal vagy bio vaníliával. Fogyasszátok egészséggel.

Indiai Zöld Curry

Indiai Zöld Curry

Egyik kedvenc fűszer-keverékünk. Nem csak azért mert nagyon finom, hanem azért is, mert gyulladáscsökkentésben és autoimmun-protokollban is megállja a helyét.    

Wok zöldség indiai currys marhahússal

Wok zöldség indiai currys marhahússal

alapvetően egy Markáns anyagcsere-profilra (pl. Modern Vadász) illő recept

Táplálkozásról endometriózisban
2016.01.12.

Táplálkozásról endometriózisban

Kezdjük talán az egyik legérdekesebb megállapítással: a vizsgálatok azt mutatják, hogy az endometriózis általában az átlagosnál alacsonyabb testtömeg-indexű (BMI), azaz (magyar megközelítésben mindenképp) a kifejezetten sovány testalkatú nők körében fordul elő jóval gyakrabban. A soványság azonban nem jelenti, hogy ezek a Hölgyek nem inzulin-rezisztensek, nincsen belső szervek körüli, úgynevezett viszcerális (azaz zsigeri) „zsírpárnájuk”, illetve nem […]

Ismerősek az ehhez hasonló meddőségi történetek?

Ismerősek az ehhez hasonló meddőségi történetek?

„Ajánlás alapján találtam rá honlapjukra. Az egészségügyi kihívás, ami miatt szeretnék konzultációra jelentkezni, hogy júliusban lombik-programban vettem részt (már negyedszer), és a korom miatt (41) maximális dózisú hormonstimulációt kaptam. (Sajnos ez alkalommal is sikertelenül). Ezután nem sokkal jelentkeztek a kellemetlen tünetek: – feszítő/gombócszerű érzés a pajzsmirigynél, kis rekedtség – fáradtság-hullámok, gyengeség, rossz közérzet – szédülés, délutáni […]

Egy nagyszerű tanulmány Dr. Büki György együttműködésével
2016.01.07.

Egy nagyszerű tanulmány Dr. Büki György együttműködésével

Egy nagyszerű tanulmány Dr. Büki György együttműködésével. http://foodtest.hu/hu/autizmus-es-az-etelintolerancia Innen kívánunk sok sikert Büki Doktorúréknak…

Van-e jódhiánya a pazsjmirigy-problémákkal küzdőknek?
2015.05.13.

Van-e jódhiánya a pazsjmirigy-problémákkal küzdőknek?

A legtöbb orvos és egészségügyi szakértő szerint (tisztelet a kivételnek) ez vagy egy nem létező probléma vagy a (szervetlen és kérdéses minőségű) jódozott só megoldja a helyzetet… táplálkozási szakemberek (dietetikusok, stb.) számára pedig annyira kényes és kaotikus a terület, hogy inkább kerülik vagy nagyon felületesen érintik csak a témát. Aztán a több éves tortúra eredménye […]

Megszólalnak a vércseppek!

Megszólalnak a vércseppek!

A mellékelt képen egy saját orvosi mikroszkóppal készített úgynevezett „élő vércsepp” egy parányi részlete látható. A kör alakú vörösvértestek mellett egy hatalmas, kristályszerű képződmény található (a Szabadság-szobor forma). Kisebb mennyiségben tele volt a vérminta hasonló képződményekkel, de ez a pillanatkép egy igen komoly mennyiségű, a szervezet által fel nem használt, összetapadt CUKORKRISTÁLYT mutat. Hatalmas kockázatai […]

Miért úgy beszélünk a gluténérzékenységről ahogy..??
2015.03.01.

Miért úgy beszélünk a gluténérzékenységről ahogy..??

A bélhám sérülései autoimmun-folyamatok elindulását eredményezhetik (nem beszélve az áteresztő bélről). Komolyabb gyógyszer mellékhatások, antibiotikumok vagy a gabona-félékben jelenlévő glutén a bélflóra összetételének jelentősebb változását kiváltó eseményekként a mucosa (nyálkahártya, bélhám) sérülését eredményezhetik, amik az addig rejtett lisztérzékenységnek ill. egyéb autoimmun-folyamatoknak nyithatnak kaput. Többek között Dr. Alessio Fasano kutatásait tartom szem előtt ebben a témában […]

1 tévhit az antibiotikum kapcsán

1 tévhit az antibiotikum kapcsán

Szeretnék eloszlatni egy tévhitet… Sokan azt gondolják, hogy az állattenyésztésben a folyamatos ANTIBIOTIKUM-KÚRÁK használatával a betegségeket akarják megelőzni vagy meggyógyítani… nos, ez sajnos csak részben igaz! Az érem másik oldala véleményem szerint egy kicsit aggasztóbbnak látszik: az állattenyésztésben nagyjából az ötvenes évek óta megfigyelték azt, hogy az antibiotikumoktól az állatok gyorsabban híznak és hamarabb érik […]

D-vitamin betegségmegelőző szerepe

D-vitamin betegségmegelőző szerepe

Egyre több tanulmány azt bizonyítja, hogy a D-vitamin óriási védőhatás biztosít különböző rákos megbetegedésekkel szemben, beleértve a hasnyálmirigy-, tüdő-, petefészek-, emlő-, prosztata- és bőrrákot. Több, mint 200 epidemiológiai vizsgálatot ismerünk, melyek megerősítik ezeket a tanulmányokat. Ezek közül számos esetben azt is bebizonyították, hogy a D-vitamin a diagnózis után (azaz a betegség kialakulta után) is hatékony. […]

Miben van a legtöbb transz-zsírsav?

Miben van a legtöbb transz-zsírsav?

„A transz-zsírsavak elősegítik a szívinfarktust, agyérgörcsöt, korai halált. Az eddig elvégzett vizsgálatok alapján a transz-zsírsav fogyasztás 2%-os emelkedése a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát 23%-kal emeli.” – Magyar Nemzeti Szívalapítvány (mondjuk nekik óriási szerepük volt 15-20 évvel ezelőtt abban, hogy ezek a termékek egyáltalán ennyire elterjedtek) Jó kis „reklám” azonban mindez egy élelmiszerkisker-láncnak, egy „egészség-nagykövetnek”… […]

Az indiánok vajon miért nem kapnak skorbutot?

Az indiánok vajon miért nem kapnak skorbutot?

„1933 nyarán egy Dr. W. Price nevű elszánt amerikai fogorvos a Sziklás-hegység legtávolabb eső kanadai nyúlványait, a Yukon területeit bejárva olyan indián törzsekre bukkant, akiknek a fogazatukat és egészségüket nem sorvasztotta el a fehér telepesek által magukkal hozott kultúra és kereskedelem. A Yukon-folyó mellett egy hideg téli napon húszfokos fagy van. A narancs és a […]

A lisztérzékenységet (cöliákia) régóta óta ismerik az orvosok

A lisztérzékenységet (cöliákia) régóta óta ismerik az orvosok

Egy holland gyermekgyógyászati gasztroenterológus, Dr. Dicke megfigyelte, hogy a második világháború alatt a lisztérzékenységgel összefüggő elhalálozások (igen, abban az időben sokan meghaltak lisztérzékenységben) 35-40%-kal CSÖKKENTEK! Amikor a háború véget ért, a halálozási arány visszaemelkedett Hollandiában a háború előtti szintre. Az összefüggésre Dr. Dicke gyorsan rájött, hiszen a búza önmagában nem terem Hollandiában (és a háborús […]

Biztonságos keményítők

Biztonságos keményítők

Miért javaslunk fogyasztásra úgynevezett BIZTONSÁGOS KEMÉNYÍTŐKET? És miért nagyon fontos mindez egy Keményítő-profilba™ tartozó egyén anyagcseréje esetén? „A különösen magas tápértékű csontvelőhöz (ez egy Zsír-orientált-profilnak™ érdekes) elődeink úgy jutottak hozzá, hogy kőszerszámokkal feltörték az állatok csontjait. Könnyen lehet azonban, hogy a GUMÓK képezték az akkori emberszabásúak (Homo erectus) étrendjének igen fontos részét. A Harvard Egyetem […]

Autoimmunitás alapjai, étrend és étrendkiegészítők

Autoimmunitás alapjai, étrend és étrendkiegészítők

Bejegyzésünkben a teljesség igénye nélkül megvizsgáljuk az autoimmunitás és étrend, valamint étrendkiegészítők összefüggéseit. Az AUTOIMMUNITÁS és a Th1-es/Th2-es fehérvérsejtek egyensúlyának kérdése… Nagyon-nagyon fontos ez a téma, de sajnos nem könnyű róla egyszerűen és közérthetően beszélni.  Az egyik fő KÉRDÉS AUTOIMMUNITÁS ÉS A TH1/TH2 SEJTEK esetében az, hogy van-e biztonságos módja annak, hogy helyrebillentsük az egyensúlyt Th1 […]

A K2-vitamin biológiai szerepe

A K2-vitamin biológiai szerepe

A K2-vitamin segítségével kerül a kalcium a megfelelő területekre a szervezetben, mint például a csontokba és a fogakba.Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy segít eltávolítani a kalciumot azokról a területekről is, ahol nincs szükség a kalciumra, de valamiért lerakódott, mint például az artériák faláról vagy más lágy szövetekből, például a tobozmirigy. A D-vitamin esetleges toxicitását nem […]

A jódról..

A jódról..

A jódot nagy mennyiségben használták orvosi körökben egészen az 1900-as évek közepéig (ekkortájt amúgy sok kezelési és egyéb adat eltűnt, ahogy kezdett erősödni a gyógyszeripar ereje) többek között különböző bőrgyógyászati problémák, krónikus tüdőbetegség, gombás fertőzések, harmadlagos szifilisz és még ÉRELMESZEDÉS kezelésére is… Az érdekesség azonban csak most jön! A Nobel-díjas Dr. Szent Györgyi Albertünk (1893-1986), […]

További érdekességek JÓD témában

További érdekességek JÓD témában

Számos kutatásból az tűnik ki, hogy a nagy dózisú jód akár ugyanolyan fontos is lehet, mint a D-vitamin és omega-3 zsírok. Nem véletlenül, a cikk végén kifejtem. Ennek ellenére a nyugati orvoslásban 0,2 mg felett már károsnak szokták ítélni, 1mg felett pedig már toxikusnak is. Ehhez képest a japán halászfalvakban 10-14 mg az átlag napi […]

Hormon=kulcs;  receptor=zár… kulcs a zárba

Hormon=kulcs; receptor=zár… kulcs a zárba

Fontos KIEMELNI, hogy az emberi szervezetben minden sejt rendelkezik pajzsmirigy-hormon receptorokkal. Ezek a hormonok felelősek a legalapvetőbb funkcionális feladatokért szervezetünk működésében, hatással vannak minden jelentős szerv és szervrendszer tevékenységére. A pajzsmirigy-hormonok közvetlenül hatnak az agyra, az emésztőrendszerre, a szív-és érrendszerre, a csontok anyagcseréjére, vörösvér-testek működésére, az epehólyag és a máj funkcióira, valamint befolyásolják más hormonok […]

Miért fontos megérteni a gabonafélék „védekezési” mechanizmusait?

Miért fontos megérteni a gabonafélék „védekezési” mechanizmusait?

A legtöbb növény folyamatos versenyben van a ragadozókkal szemben (mint mi, Emberek) a túlélésért. Ellentétben azonban az állatokkal, a növények nem tudnak elfutni előlünk, amikor úgy döntünk, hogy meg fogjuk őket enni. Emellett kifejezetten kritikus a növény számára a faj túlélését szolgáló magok védelme, mint például a gabonaszemek esetében. Egyszerűen megérthető, hogy ha például egy […]

Tápanyagtartalom

Tápanyagtartalom

Több előadás, tanfolyam, egyéni konzultáció, kerekasztal-beszélgetés során felmerült már kérdésként a leggyakrabban fogyasztott ételcsoportok TÁPANYAGTARTALMA (létfontosságú ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, valamint zsírok és fehérjék tekintetében). Nézzük tehát a különböző ételek tápanyag-tartalmát egy rangsorban összesítve (egységesen 100 kcal egységekben összehasonlítva): 1: ZÖLDSÉGEK (abszolút és verhetetlenül a csúcs!). A gyenge pontjaik a zöldségeknek például a létfontosságú zsírok, […]

A hús egészségügyi kockázatai

A hús egészségügyi kockázatai

 Az emésztés folyamata során a bekerült fehérje jelentős része húgysavvá alakul és a keringésbe kerül (sav-bázis egyensúly). A húgysav egy bomlástermék (megoldás: a mérték a fontos).  A túlzott fehérjebevitel fermentációs folyamatokat indukál(hat) a bélben (főleg, ha az gyulladásban is van). Ennek következtében nagyon sok mérgező anyag jöhet létre (megoldás: a mérték megint csak igen fontos, […]

Hogyan néz ki a mindennapokban egy könnyű őszi-téli ebéd…

Hogyan néz ki a mindennapokban egy könnyű őszi-téli ebéd…

Az alapja egy csontlé, amit én előre készítettem velős-porcos csontokból (10-14 óra alatt, lassú tűzön kocsonyássá főzve). Ezt aztán befőttes üvegekben el lehet rakni a hűtőbe (10 napig is eláll), majd a későbbiekben a képen is látható, szinte tökéletes és mégis könnyű ebédekhez felhasználni, mint a saját mai ebédem. RECEPTJE: 3-5 dl csonleves-alaplé 20 dkg […]

Táplálkozásunk alapja a régi Magyarországon

Táplálkozásunk alapja a régi Magyarországon

A Kárpát-medence területét egészen a 18. század végéig nagyjából 2/3 részben erdőségek borították, a maradék területen pedig ártéri gazdálkodás folyt. Tanyákon, pusztákon, vízpartok mentén, az akkori élelmiszerbázisok közvetlen közelében élt az ország lakossága is. Kellőképpen tisztázott tény az úgynevezett erdő- és mezőélés, valamint a halászat jelentősége az akkori táplálkozásban. Az országban a 19. századi nagy […]

Fruktóz (gyümölcscukor) felszívódási zavarok

Fruktóz (gyümölcscukor) felszívódási zavarok

ELŐFORDULT MÁR, hogy puffadás, bélgázok, bélgörcsök, HASMENÉS, székrekedés, egyéb emésztési zavar lépett fel, mikor GYÜMÖLCSÖT VAGY CUKORALKOHOLT (ERITRIT, XILIT, SORBITOL stb.) fogyasztottál??? Akkor a helyedben mélyebbre tekintenék az édesszájúságodat kielégítő félmegoldásoknál!!! HOGY MIÉRT?! Most akkor megpróbálom röviden összefoglalni, hogy miért intek ÓVATOSSÁGRA a gyümölcsök és a cukoralkoholok kapcsán. Mert ami a fenti emésztési zavarok esetében […]

20 teljes értékű táplálék, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek!

20 teljes értékű táplálék, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek!

Íme a 20-as lista (a teljesség igénye nélkül): 1. Fodros kel (faktorérték: +257) 2. Pisztráng (faktorérték: +307) 3. Lazac (faktorérték: +1689, nem a vadat néztem amúgy) 4. Zöldfűszerek és kurkuma (nem találtam faktorértékeket, de egyértelmű) 5. Kínai vagy sima kelkáposzta (faktorérték: +69) 6. Mandula (faktorérték: +174) 7. Fokhagyma (faktorérték: +4863!, hihetetlen magas) 8. Gyömbér (faktorérték: […]

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!