Zöldfűszeres risotto recept zöldbabos csirkével, friss petrezselyemmel és metélőhagymával

Zöldfűszeres risotto recept zöldbabos csirkével, friss petrezselyemmel és metélőhagymával
2017.04.24.
RECEPT 2 főre:
  • 30 dkg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
  • 30-40 dkg csirkemell (ízlés szerint más baromfi-színhús rész) – ez most egy alacsonyabb zsírtartalmú recept
  • risotto rizs (ízlés és makrotápanyag-arányok szerinti mennyiségben)
  • friss petrezselyem és metélőhagyma
  • só, bors – ízlés szerint
  • Kurkuma vagy zöldcurry, mi citromborsos-kurkumás fűszerkeveréket használtunk
  • tárkony (szárított, morzsolt)
  • kevés zsíradék

Nagyon kevés zsíradékon (kókuszzsír) lepirítottuk a risotto rizst, majd feltettük sóval főni. A végén szórtunk bele metélőhagymát (ízlés szerint és nem alacsony FODMAP-ben természetesen vöröshagymát is lehet tenni a rizs alá).

Ugyancsak egy kevés zsíron elkezdtük párolni a zöldbabot (nem alacsony FODMAP-ben vöröshagyma és fokhagyma remek bele), majd mikor elkezdett megpuhulni és lepirulni a zöldbab, hozzáadtuk a csirkehúst és ezt is aranybarnára pirítottuk. Adtunk hozzá egy kevés kókusztejet és a legvégén olívaolajat (akár vajat), közben fűszereztük a tárkonnyal, a sóval-borssal és a fűszerkeverékkel.
Tálalás előtt pedig jól megszórtuk a petrezselyemmel és a metélőhagymával.

Jó étvágyat!

(alacsony FODMAP étrendben OK; Mérsékelt anyagcsere számára tökéletes: makrotápanyag-arányok: kb. 20% fehérje, kb. 20% zsír és 50-60% keményítő; alapvetően Hypoallergén – vagy könnyen azzá varázsolható – menü)


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!