VAN E JÓDHIÁNYA A PAJZSMIRIGY-PROBLÉMÁKKAL KÜZDŐKNEK?!

posted in: Cikkek | 0

A legtöbb orvos és egészségügyi szakértő szerint (tisztelet a kivételnek) ez vagy egy nem létező probléma vagy a (szervetlen és kérdéses minőségű) jódozott só megoldja a helyzetet… táplálkozási szakemberek (dietetikusok, stb.) számára pedig annyira kényes és kaotikus a terület, hogy inkább kerülik vagy nagyon felületesen érintik csak a témát.

Aztán a több éves tortúra eredménye általában egy mellékhatásokkal terhelt gyógyszeres kezelés, összezavart és elkeseredett páciensek, mely folyamat végeredményeként gyakran megjelenik a szike, visszafordíthatatlanná téve a gyógyulást és a szervezet működésének helyreállítását… ISMERŐS A TÖRTÉNET?! Sok az ellentmondás, kevés a kiút.

Véleményünk és tapasztalataink szerint mindezt pedig egészen másként is lehet csinálni…

Az évek során kifejlesztettünk egy protokollt pajzsmirigy-problémákkal küzdők számára (több lépcsőben, és átfogóan megközelítve a kérdéskört, újraértelmezve a meglévő megoldásokat és rácsodálkozva a felelőtlenségek és félrekezelések halmazára). Ennek egyik eleme az, hogy nem hiszünk városi legendáknak és tekintélyelveknek, valamint célunk a mellékhatások és műtéti beavatkozások elkerülése.

Ennek a protokollnak az egyik eleme egy VIZELETBŐL VÉGZETT JÓDVIZSGÁLAT… “háát ha mindenki okos, akkor nézzük meg, hogy kinek van igaza…”- hozzáállással.

A laborvizsgálatok a mellékelt képen látható eredményeket mutatják: mint ebben az esetben is, és oly gyakran AKUT, KOMOLY MÉRTÉKŰ JÓDHIÁNY…

A PROTOKOLLUNKNAK EZ MINDÖSSZE AZ EGYIK ELEME, tehát ne rohanjon mindenki jódért (ugyan az egészségeseknek sem ártana foglalkozni a kérdéssel), hiszen a jódpótlás előtt a szervezet működését (pajzsmirigy, autoimmun-folyamatok, glikáció, ÉTREND, stb) ALAPOSAN meg kell vizsgálni. FŐLEG diagnosztizált pajzsmirigy (vagy egyéb hormonális) kihívások kapcsán.

EZ EGY TÖBB LÉPCSŐS FOLYAMAT, de ha tudjuk, hogy mik a problémák, honnan-hova tartunk és megvan a belső motiváció a gyógyuláshoz, akkor az eredmények garantálhatóak… gyógyszerek, szikék és elkeseredés nélkül…

(A mellékelt kép német nyelvű, de a “tól-ig” határok szépen látszódnak: erős jódhiányt mutatva.)