Újabb receptet hoztam Nektek

posted in: Cikkek | 0

Legtöbb étkezéshez készítek egy nagy adag salátát is (fontos, hogy NEM csak ez a köret, mellé mindig van valamilyen megfelelő, gluténmentes és biztonságos keményítőforrás.)

Mai ebédhez egy egyszerű keveréket készítettem, amibe került egy zöld saláta-mix (madársaláta, baby spenót, radicchio saláta), lilahagyma, retekcsíra. Ízesítésnek só, áfonya balzsamecet és egy kis kecskeparmezán (ízlés szerint).

📌Lilahagyma nélkül alacsony FODMAP étrendbe is megfelelő
📌kecskeparmezán nélkül szigorú paleolit AIP-be is megfelelő.

Mindamellett, hogy számomra a saláta feldobja az étkezéseket, még színanyagokat is beviszünk.
Minél több polifenolt (bioflavonoidot) fogyasztunk (ezek a zöldségek színét adják), annál előnyösebb az étel, pozitívan hat vércukor- és inzulinszintünkre is.

Szép estét Nektek.
www.taplalkozasbeallitas.hu