Újabb receptet hoztam Nektek

Újabb receptet hoztam Nektek
2019.10.29.

Legtöbb étkezéshez készítek egy nagy adag salátát is (fontos, hogy NEM csak ez a köret, mellé mindig van valamilyen megfelelő, gluténmentes és biztonságos keményítőforrás.)

Mai ebédhez egy egyszerű keveréket készítettem, amibe került egy zöld saláta-mix (madársaláta, baby spenót, radicchio saláta), lilahagyma, retekcsíra. Ízesítésnek só, áfonya balzsamecet és egy kis kecskeparmezán (ízlés szerint).

Lilahagyma nélkül alacsony FODMAP étrendbe is megfelelő, kecskeparmezán nélkül szigorú paleolit AIP-be is megfelelő. Mindamellett, hogy számomra a saláta feldobja az étkezéseket, még színanyagokat is beviszünk. Minél több polifenolt (bioflavonoidot) fogyasztunk (ezek a zöldségek színét adják), annál előnyösebb az étel, pozitívan hat vércukor- és inzulinszintünkre is.

 

További receptekért és ötletekért keressétek :

Előrendelés: Táplálkozás-Beállítás™ Szakácskönyv II. (kötött könyv)


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!