Back to Előadások

ÉLŐ-ONLINE KÖZVETÍTÉSI JEGY: Várandósság Fórumest-Carmenta Program 2018.10.18.

9.500 Ft

 

IDŐPONT:

2018. október 18. (csütörtök) 17:45–21:15

JEGYÁR:

9.500 Ft/fő

ELŐADÓK:

Bartha Ákos:

élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató, az élelmiszertudományok doktorjelöltje, a Táplálkozás-Beállítás™ alapítója és szakmai vezetője

Vendégelőadó: Soponyai-Nagy Krisztina

pszichológus, a GyereBaba Program vezetője

www.gyerebabaprogram.hu

 

Fontos információ!

Az online közvetítési linket pár órával a rendezvény előtt e-mailben küldjük ki a résztvevőknek.

Az előadást élőben közvetítjük, utólag nem megtekinthető!

 

Köszönjük, hogy részvételeddel Te is támogatod az UNICEF tevékenységét!

Az UNICEF 1946-os megalakulása óta az egyetlen olyan szervezet, amely már a fogantatás pillanatától védi a leghátrányosabb helyzetű gyermekeket is egészen 18 éves korukig, és biztosítja azokat az alapvető szükségleteket, amelyek az életben maradáshoz és a teljes, boldog gyermekkorhoz elengedhetetlenek. Az UNICEF programjai – melyeknek célja a gyermekek életének megóvása – olyan már létező, alacsony költségű, kevésbé technológiaigényes, mégis nagy hatású eszközök igénybevételével valósulnak meg, mint például a mikrotápanyagok pótlása, és biztonságos higiéniai körülmények megteremtése és gyakorlatok meghonosítása, amelyekkel csökkenthető az anyai-, illetve a gyermekhalandóság, valamint az alultápláltság mértéke. A szervezet többek között azért dolgozik, hogy a világon minden várandós kismama megfelelően tápláltan, egészségesen hordja ki gyermekét, megfelelő, higiénikus körülmények között szülhessen és megfelelő ismeretekkel rendelkezzen a várandósságról, szülésről és a baba korai szükségleteiről, például az anyatejes táplálás fontosságáról. Oltásokat, gyógyszereket, takarókat, orvosi felszerelést és szakértelmet juttat azokra a helyekre, ahol ezekben az eszközökben hiányt szenvednek.

Részletes programleírás alább..

Elfogyott

Cikkszám: 042 Kategóriák: ,

Leírás

 

 

AvaloMedica® Táplálkozás-Beállítás™ várandósság Fórumest: Carmenta-program™,

avagy speciális táplálkozási és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan támogathatóak komplex kihívások esetében, – mint pl. PCO-S vagy immunológiai kérdések- is.

Igen komplex, alternatív, természetes program a fogantatásért egészen a hozzátáplálás megkezdéséig.


 

A RENDEZVÉNY MESSZEMENŐEN TÖBB, MINT EGY ELŐADÁS:
EGY INTERAKTÍV, 3,5 ÓRÁS ESEMÉNY GYERMEKVÁLLALÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ LABOREREDMÉNYEID KÖZÖS-CSOPORTOS ÁTTEKINTÉSÉVEL, VALAMINT KONKRÉT, MEGOLDÁSORIENTÁLT JAVASLATOKKAL ÉS HAZAVIHETŐ ÍRÁSOS ANYAGOKKAL!
online-élő közvetítéssel is!

 


 

TÉMÁINK AZ EST SORÁN

 

  Terhességre felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással (és kapcsolódó, célirányos diagnosztikai módszerek és étrendkiegészítők segítségével).

  Várandóság alatti makro- és mikrotápanyagok jelentősége és személyre szabott bevitele (vajon milyen a megfelelő terhes multivitamin?!).
+hozzátáplálás kérdései röviden (hypoallergén étrend és BLW- azaz igény szerinti hozzátáplálás)

  Hormonális és kapcsolódó immunrendszeri egyensúlyok kérdése várandóság előtt, alatt és utána (MTHFR-mutáció, NK-funkció, Lipid-terápia). Immunrendszer alapjai (Th-1-es fehérvérsejt dominancia, NK-funkció, progeszteron, stb.); Hormonrendszer alapjai (inzulin-rezisztencia, pajzsmirigy, HPA/stressztengely hormonjai – mellékvesék, hyperprolaktinémia).

  Komolyabb kihívások hatása a fogantatásra: autoimmunitás; pajzsmirigy és mellékvesék (HPA-tengely) működési zavarai; inzulin-rezisztencia és emelkedett tesztoszteron-szint > PCO-S; emésztőrendszeri egyensúlytalanságok, endometriózis, krónikus fertőzések, magas prolaktinszint, vashiányos vérszegénység, stb.

GyereBaba Program rövid bemutatása: termékenységet segítő, összetett módszer. Lényege az az integratív technika, amelyben Dr. Lux Elvira adjunktus klinikai szemlélete és gyakorlata sok más, termékenységet fokozó terápiás módszerrel bővül. A GyereBaba Program sikerrátája közel 40 %-os. Az eddig rendelkezésre álló ismereteink szerint Magyarországon nincs még a probléma kezelésére kidolgozott hasonló integratív program, de a világon is elenyésző azoknak a centrumoknak a száma, ahol ezt a szemléletet alkalmazzák magas szakmai színvonalon.


 

“Egy meddőségi központban a konzultációnk során az orvos azt mondta, hogy 1% esélyünk van, hogy természetesen ez sikerülhessen. Ezért is próbáltam megkeresni minden természetes utat, hogy mégis hátha van más lehetőségünk is.
És hát szerencsére ez igazolódott is a segítségetekkel! 🙂
Tudtam, hogy a legfontosabb az lenne, hogy a táplálkozásommal kezdjek el komolyabban foglalkozni.
Mindig is próbáltam “egészségesen” étkezni, de ez a rendszer a korábbiakhoz nem volt hasonlítható.
Az első konzultációhoz képest 3 hónapon belül ki is derült, hogy a babánk megfogant. 🙂 Nagyon nagy volt az örömünk.
Ezután próbáltam továbbra is figyelni az étkezésemre. Ákostól is kaptam pár tanácsot, hogy mire figyeljek majd oda ebben az időszakban. Most már egészen közel vagyunk a születés pillanatához, és kijelenthetem, hogy nekem segítség volt végig az étkezésemben az útmutatás. Korábban a cukor eredményem nem volt jó, de most a 24. hetes terheléses cukrom is jó értéket mutatott. 🙂 És szerencsére kilóban is nagyon jól állok így a 9. hónapban is, meg is dicsér mindig az orvosom.
Tehát SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI, hogy ez a rendszer van, és nagyon örülök, hogy megtaláltalak Titeket!” – G. Enikő

 


MIRE SZÁMÍTHATSZ MÉG?

 

EZEN AZ ESTÉN IS KOMPLEX SZEMSZÖGBŐL KÖZELÍTJÜK MEG A GYERMEKVÁLLALÁS ÉS A KAPCSOLÓDÓ TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSEIT:

  Minden résztvevő hozhatja a meglévő alap-laboreredményeit (nagy rutin) és kapcsolódó, egyszerűbb (hormon)paneljét, ugyanis az IDEÁLIS ÉRTÉKEK/ARÁNYOK/ÖSSZEFÜGGÉSEK tekintetében azokat is át fogjuk beszélni, illetve segítünk értelmezni a látottakat… (nem egyesével, hanem közösen/csoportosan).

  Minden résztvevő további célirányos, megoldás-orientált és kiegészítő labor- és adott esetben célzott-személyre szabott táplálékkiegészítő példákkal, javaslatokkal és tapasztalatokkal távozik az este végére.
• vérkémiai eredmények elemzése/magyarázata
• nyálból történő vizsgálati lehetőségek bemutatása

  Gyermektervezés és várandósság alatt mire ügyeljünk, ha kiegészítőket használunk, hiszen a jelenleg kapható multivitaminok akár ártalmasak (de min. teljesen hatástalanok) is lehetnek a hazai Nők min. 40%-60%-ára?!

 

STRESSZ ÉS TERMÉKENYSÉG

Nem kérdés, hogy a stressz folyamatosan jelen van az életünkben, mint ahogy az sem kérdés, hogy olykor testi szinten érzékelhető, pszichoszomatikus tünetek formájában is meg tud mutatkozni. A hosszan tartó, makacs stressz reprodukciós képességünkre is kihat. Ennek következménye lehet, hogy hosszú ideig nem jön össze a baba. A sikertelen próbálkozások miatti kudarc pedig újabb stresszforrásként egy ördögi körbe kényszerít bennünket.
Az Est alkalmával Soponyai-Nagy Krisztina átfogó képet ad a GyereBaba Program témáiról, módszereiről. Szó esik arról is, hogy miben rejlik a Program speciális jellege, minek köszönhetőek a sikerek, elért eredmények. A stressz és termékenység összefüggéseit vizsgálva a fogantatás útjában álló stressz kezelésére is kapnak ötleteket a résztvevők.

 


 

ELŐADÓK

 

Bartha Ákos; élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató, alapító tulajdonos és szakmai vezető

 

Vendégelőadó: Soponyai-Nagy Krisztina; pszichológus, a GyereBaba Program vezetője

www.gyerebabaprogram.hu


RÉSZVÉTEL ÉS REGISZTRÁCIÓ

 

Helyszíni részvételi díj: 8.000 Ft/fő
ONLINE-ÉLŐ közvetítés díja: 9.500 Ft/fő

 

jegyvásárlás

 

 

IDŐPONT ÉS HELYSZÍN:

 

2018. október 18. (csütörtök) 17:45–21:15; Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-47. – 1. emeleti terem
Maximum létszám: 70-70 Fő (később videón NEM elérhető)
!Facebook-os regisztrációt nem fogadunk el. Köszönjük!

 


Várunk szeretettel! Nekünk ez az egyik kedvenc programunk 🙂 Nagyon készülünk rá. Köszönjük, ha megosztásoddal is támogatod az eseményt.