Polgár Annamária

DIETETIKUS; ALTERNATÍV HORMONEGYENSÚLY-TANÁCSADÓ

 

Személyes motiváció miatt 10 éve kezdtem el foglalkozni az egészséges táplálkozással, ezért később dietetikusi végzettséget szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Budapesten.

Utam során először a makrobiotikus táplálkozással ismerkedtem meg, tanulmányaimat az Európai Kushi Intézetben végeztem. Emellett elvégeztem a fülakupunktúrás addiktológus képzést is Budapesten, ami a teljes természetgyógyászati képzést foglalja magában. Az Amerikai Egyesült Államokban jártamkor részt vettem egy 3 hetes bentlakásos nyersétel tanfolyamon az Optimum Health Institute-ban, ahol testi-lelki-szellemi oktatás során elsajátítottam egy élő élelmiszereken alapuló egyedi gyógyító programot.

A nyers, friss, élő ételek szeretete mellett egyre jobban érdeklődni kezdtem az autoimmun folyamatok gyógyítását célzó étrendekkel, ezen belül is az úgy nevezett autoimmun protokollal. Ez és az emésztőrendszeri betegségek támogatására alkalmazott funkcionális életmódbeli változtatások, melyek a legközelebb állnak az érdeklődési körömhöz, de dietetikusként a Táplálkozás Beállítás™ szakmai csapattagjaként minden „egyensúlytalanságban” szívesen adok tanácsot.

Angolnyelv-tudásom miatt gyakran foglalkozom táplálkozási témájú fordításokkal is, és szakmai anyagokból összegző cikket készítek; továbbá a közösségi médián keresztül is aktívan részt veszek táplálkozási információ szolgáltatással több szakmai oldalon keresztül és csoportokban.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: prevenciós és gyulláscsökkentő dietetika, illetve alkalmazott táplálkozástudomány; emésztőrendszeri megbetegedések: alacsony FODMAP-étrend, étel intolerancia/allergia, IBS, reflux. Bármilyen autoimmun megbetegedés életmódbeli támogatása (Hashimoto pajzsmirigy alulműködés, Crohn-betegség, Colitis Ulcerosa, Reumás Arthritisz, Szklerózis Multiplex, Lupus stb.). Továbbá alternatív táplálkozási irányzatok (vegetáriánius, nyers vegetáriánus).