Tárkonyos-citromos rózsaszín jérceragu leves recept

Tárkonyos-citromos rózsaszín jérceragu leves recept
2017.05.31.
Hozzávalók 4-5 személyre (a leves hypoallergén és szigorú AIP OK; nem annyira alacsony/közepes FODMAP):
  • kb. 1,3 l csontleves alaplé
  • 1 bébicsirke, vagy 2 szárny, 2 kis comb és valamennyi farhát
  • 1 tk. szemes bors
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 2 babérlevél
  • 1 közepes vöröshagyma, aprítva
  • 2 kis sárgarépa, hámozva, felkarikázva
  • 2 kis fehérrépa, hámozva, felkarikázva
  • 2 ág friss vagy szárított tárkony levelei, vágva
  • 1 közepes, hámozott, sütőben sült cékla
  • citromlé, ízlés szerint

Az alaplében feltesszük főni a csirkét, a szemes borsot hozzáadjuk. (Ha a lé sós, akkor óvatosan a sózással!) Egy másik edényben a kókuszsíron megfuttatjuk a babérlevelet, a hagymát, a feldarabolt répákat, és pár percig együtt pirítjuk. A zöldségeket hozzáadjuk a félig már megfőtt csirkéhez, beletesszük a tárkonyt és fedő alatt puhára főzzük. Az előre megsütött céklát (egészben, fóliába csomagolva a sütőben kb. 45 perc) meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és a leveshez tálalás előtt hozzáadjuk. Ízlés szerint citromlével megcsepegtetve kínáljuk (vagy még több tárkonyt adunk hozzá).

A fentieket figyelembe véve ízlés szerint lehet főzni bele tápiókatésztát is…

A kép forrása: Dentist Chef


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!