Tárkonyos-citromos rózsaszín jérceragu leves

posted in: Cikkek, RECEPTEK | 0

Hozzávalók 4-5 személyre (a leves hypoallergén és szigorú AIP OK; nem annyira alacsony/közepes FODMAP):

kb. 1,3 l csontleves alaplé
1 bébicsirke, vagy 2 szárny, 2 kis comb és valamennyi farhát
1 tk. szemes bors
1 ek. kókuszzsír
2 babérlevél
1 közepes vöröshagyma, aprítva
2 kis sárgarépa, hámozva, felkarikázva
2 kis fehérrépa, hámozva, felkarikázva
2 ág friss vagy szárított tárkony levelei, vágva
1 közepes, hámozott, sütőben sült cékla
citromlé, ízlés szerint

Az alaplében feltesszük főni a csirkét, a szemes borsot hozzáadjuk. (Ha a lé sós, akkor óvatosan a sózással!) Egy másik edényben a kókuszsíron megfuttatjuk a babérlevelet, a
hagymát, a feldarabolt répákat, és pár percig együtt pirítjuk. A zöldségeket hozzáadjuk a félig már megfőtt csirkéhez, beletesszük a tárkonyt és fedő alatt puhára főzzük. Az előre
megsütött céklát (egészben, fóliába csomagolva a sütőben kb. 45 perc) meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és a leveshez tálalás előtt hozzáadjuk. Ízlés szerint citromlével megcsepegtetve kínáljuk (vagy még több tárkonyt adunk hozzá).

A fentieket figyelembe véve ízlés szerint lehet főzni bele tápiókatésztát is…

A kép forrása: Dentist Chef