Irritábilis bélszindróma, Chron-betegség, krónikus hasmenés, folyamatos székrekedés, sérült, gyulladt vagy fokozottan átjárható vékonybélfal, abnormális bélflóra, stb-stb…?

posted in: Cikkek | 0

MEGOLDÁSOK: Ezekben az esetekben természetesen indokolt a szigorú GLUTÉNMENTES étrend és személyre szabott, részletes étrendi protokoll (tehát semmi búza, árpa, rozs és lektin, valamint megfontolandó a fermentálódó szénhidrátok csökkentése is, illetve a Táplálkozás-Beállítás további segítsége)… gondolom, hogy ezzel egyenlőre nem … Continued

Immunrendszer

posted in: Cikkek | 0

MI AZ A 10 TÉNYEZŐ, AMI A LEGINKÁBB ROMBOLJA AZ IMMUNRENDSZEREDET? 1. Cukor és mindenféle édesítő (főleg a mesterségesek), valamint minden élelmiszer, amiben ezek előfordulnak. 2. Finomított szénhidrátok és lisztté őrölt gabonák: sütemények, gabonapelyhek, tészták, kenyérfélék… 3. Kémiailag módosított, hő- … Continued

Rákmegelőzéshez hasznos táplálék-kiegészítők

posted in: Cikkek | 0

TB-TANÁCS: A napokban nekem szegeztek egy kérdést, melyre gyors, de mégis átgondolt választ kellett adjak… A kérdés a következőképpen hangzott: Melyek azok a TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐK, melyek magyarországi viszonyok között indokoltak lehetnek a RÁKMEGELŐZÉS kapcsán, de könnyen beszerezhetőek, nem drágák és tényleg … Continued

Pajzsmirigy, PCOS, Endometrózis

posted in: Cikkek | 0

HA ORVOS LENNÉK… és mondjuk ENDOMETRIÓZISSAL, PCOS-SEL vagy PAJZSMIRIGY- PROBLÉMÁKKAL fordulnál hozzám, akkor a következőképpen indulna a megbeszélés: „Kedves Páciens, tudja e, hogy a magyar talaj szeléntartalma oly csekély, hogy mindenki akut szelénhiányban szenved? A szelén pedig elengedhetetlen ezen megbetegedések … Continued

Böjt

posted in: Cikkek | 0

Alzheimer-, Parkinson-kór vagy az agyműködés egyéb zavarai? Esetleg korai memóriaproblémák? Az étrend ezen megbetegedések kialakulásában hihetetlenül fontos szerepet játszik… az ezekre a problémákra adott megoldások viszont nem mindig hétköznapiak. Több kutató a jelzett megbetegedéseket egyszerűen 3-as típusú cukorbetegségnek nevezi, tehát … Continued

Zsírfogyasztás

posted in: Cikkek | 0

Magyarországon az 1900-as évek eleje óta az állati eredetű zsírfogyasztás szinte folyamatosan csökken, 1950 után mégis tízszeresére nőtt a szívhalálozás. A tojás- és húsfogyasztás 30 éve ugyancsak esik. És ezek csupán puszta statisztikai adatok. A magyar ember tehát láthatóan igyekszik … Continued

Tyúkhús-leves

posted in: Cikkek | 0

“Az illúzióhoz, hogy egy “tyúkhús-leves” nevű termék azt a látszatot keltse, aminek hívják, hihetően kell a zacskóból kiömlenie és aztán úgy is kell kinéznie, ha leöntik vízzel. Ez nem olyan egyszerű. A Knorr “Tyúkhúsleves csigatésztával” nevű terméke például csak két … Continued

Májtisztítás

posted in: Cikkek | 0

A MÁJTISZTÍTÁS LEGTERMÉSZETESEBB, legegyszerűbb és legősibb módja a következőképpen néz ki (melyre jóval kevesebb figyelmet kell fordítani, mint bármely kúrára): éjszaka 11 és 1 óra között a máj beleüríti a kiválasztott méreganyagokat az epehólyagba, mely ahogy írtam, egy teljesen természetes … Continued

A D-Vitamin fontossága

posted in: Cikkek | 0

Legutóbbi hírlevelünket a D-vitamin fontosságáról az alábbi aloldalon olvashatjátok, ha legörgetitek az oldalt: http://taplalkozasbeallitas.lifelovers.net/ Néhány kiemelés a cikksorozat ezen számából: — köztudottan minimalisták vagyunk a táplálék-kiegészítőkkel, de a D3-vitamin részét képezi az általunk javasolt 5 csoportnak, elsősorban az őszi-téli-tavaszi időszakban. … Continued

Az édes íz utáni sóvárgás csökkentése

posted in: Cikkek | 0

8 apró trükk, melyek abban segítenek, hogy hogyan CSÖKKENTSD A SÓVÁRGÁST AZ ÉDES ÍZEK iránt; Jómagam is küzdöttem ezzel a kihívással éveken keresztül, mert “édesszájú” gyerek voltam vagy inkább azzá neveltek  … szóval egy volt cukorfüggő visszaemlékezései következnek azokról a … Continued

1 19 20 21 22 23 24 25 26