Könnyű, gyors zöld saláta

posted in: Cikkek | 0

Szinte minden főétkezésnek remek kiegészítője (előétele): Rukkola Madársaláta Stílusosan lilahagyma karikák Pórahagyma Avokádó Olívaolaj egy kevéske tökmag-olajjal ízesítve Fűszerként pedig parmezánsajt

Nem Cöliákiás Gluténérzékenység

posted in: Cikkek | 0

Ezúton gratulálunk a gasztroenterológus Szakorvosnak a képen látható diagnózis kapcsán. Mi folyamatosan rengeteget tanulunk ezekből és az ehhez hasonló zárójelentésekből, emellett örülünk neki, hogy Szakorvosok is olvassák az orvosi adatbázisok publikációit. Hiszen már 2012 óta tudjuk, hogy nem csak hagyományosan, … Continued

Igazi karácsonyi menü

posted in: Cikkek | 0

Talán a legpaleobb kortárs étel… de mindegy is, hiszen magas tápanyag-tartalmú (kreatin-monohidráttal és L-aminosavakkal): tatárbeefsteak nyers tojássárgájával, tisztított vajjal, mustárral, borssal, sóval, vörös- és újhagymával (ez paradicsomszósz nélküli). Igazi karácsonyi menü

Keményítőtartamú főétkezést “előkészítő” fogás

posted in: Cikkek | 0

Keményítőtartamú főétkezést “előkészítő” fogás inzulin-rezisztencia esetében (vagy csak úgy általában): Nyers zöld levelek (sóval, pici olíva olajjal) és laktofermentált tök 🙂 A nyers zöldségekkel kezdett főétkezés bizonyítottan támogatja a szénhidrát-anyagcserét, a keményítő (pl. édesburgonya vagy hűtött rizs) mellé fogyasztott savanyú … Continued

Fontos tanulságok egy 2017 augusztusi tanulmányból

posted in: Cikkek | 0

Fontos tanulságok egy 2017. augusztusi tanulmányból is (metaanalízisek is alátámasztják): az inzulinrezisztenciában is használt metformin-készítmények használata gyakran jár együtt alattomosan megbújó B12-hiánnyal. Idézet a vizsgálatból: […] a metformin kezelésben részesülők kapcsán figyelmet kell fordítani a B12-hiány bármely formájára, ami lehet … Continued

A megfőzés után visszahűtött rizs

posted in: Cikkek | 0

A megfőzés után visszahűtött rizs hatása a rezisztens keményítőtartalomra és a glikémiás válaszra: A főtt keményítő lehűtésének ismert azon hatása, hogy megváltozik a keményítőtartalom, azaz például növekszik a rezisztens keményítők aránya. Jelen tanulmány célja az volt, hogy megállapítsa a főtt … Continued

1 2 3 4 5 30