20 teljes értékű táplálék, melyek ERŐS GYULLADÁSCSÖKKENTŐ/GYULLADÁSGÁTLÓ hatással rendelkeznek!

posted in: Cikkek | 0

Íme a 20-as lista (a teljesség igénye nélkül):
1. Fodros kel (faktorérték: +257)
2. Pisztráng (faktorérték: +307)
3. Lazac (faktorérték: +1689, nem a vadat néztem amúgy)
4. Zöldfűszerek és kurkuma (nem találtam faktorértékeket, de egyértelmű)
5. Kínai vagy sima kelkáposzta (faktorérték: +69)
6. Mandula (faktorérték: +174)
7. Fokhagyma (faktorérték: +4863!, hihetetlen magas)
8. Gyömbér (faktorérték: +129)
9. Avokádó (+181)
10. Nagy klorofill és polifenol tartalmú zöld levelek (nem találtam értéket, de persze. Zöldárpa-fű, stb.). Vagy éppen a spenót (+78)
11. Halmájak (változó, de mind nagyon magas értékű)
12. Édesburgonya (+164)
13. Csontleves (+172, ez itt halat jelent, mást nem találtam, de ebben általánosíthatunk, ha megengeditek)
14. Extra szűz olívaolaj (+1137)
15. Hagymafélék (+374)
16. Répafélék (fehér:+301, sárga:+209)
17. Harcsa (+114, hogy hazabeszéljünk, de a ponty is:+97)
18. Brokkoli (+53)
19. Sütőtök (+65, a télre való tekintettel)
20. Kelbimbó (+64)

TI MILYEN KÖVETKEZTETÉSEKET VONTATOK LE???

Ha engem kérdeztek, akkor az látható, hogy a következő tényezők sokat nyomnak a lattba:
— magas zsírban oldódó vitamintartalom: A, E, D2 vagy a K
— a szerves kéntartalom is erős pozitívum
— a cukortartalom ellenben sokat ront a gyümölcsök értékén, ezért nem tudnak bekerülni ebbe a felsorolásba
— omega-3 zsírok jelenléte
— jó ásványi anyag arányok (például a zöld levelek Ca-Mg-K arányai)
— könnyen emészthető fehérjeforrások
— fűszerek és zöld levelek koncentrált tápanyag-tartalma