Őszi ebédre recept

Őszi ebédre recept
2019.11.06.
Végre megérkezett az ősz, így készítettünk Nektek melegítőnek egy karfiolos zöldséglevest vöröslencsével és kurkumával:
  1. Egy kevés kókuszzsíron megpirítunk apróra vágott vöröshagymát, adjunk hozzá felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, szárzellert és kis rózsákra szedett karfiolt, majd végül (az előtte beáztatott) vöröslencsét.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 percig pároljuk óvatosan kevergetve.
  3. Ezután adjuk hozzá a kurkumát, illetve egy kevés curryt is. Öntsük fel vízzel és főzzük addig, amíg a zöldségek és a vöröslencse is megpuhult.

Ebédre és vacsorára is kiváló, könnyű, mégis tartalmas étel. Meglehetősen magas a rosttartalma, így inzulinrezisztencia esetén is ideális választás (a kurkumin – színanyagok – pedig hozzájárulhat a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez, abban az esetben, ha pl. nincs erős Th2-es immunrendszeri dominancia – mondjuk ekcéma)

Szép estét kívánunk mindenkinek!



Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!