Őszi ebédre recept

posted in: Cikkek | 0

Végre megérkezett az ősz, így készítettünk Nektek melegítőnek egy karfiolos zöldséglevest vöröslencsével és kurkumával:

Egy kevés kókuszzsíron megpirítunk apróra vágott vöröshagymát, adjunk hozzá felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, szárzellert és kis rózsákra szedett karfiolt, majd végül (az előtte beáztatott) vöröslencsét. Fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 percig pároljuk óvatosan kevergetve. Ezután adjuk hozzá a kurkumát, illetve egy kevés curryt is. Öntsük fel vízzel és főzzük addig, amíg a zöldségek és a vöröslencse is megpuhult.

Ebédre és vacsorára is kiváló, könnyű, mégis tartalmas étel.
Meglehetősen magas a rosttartalma, így inzulinrezisztencia esetén is ideális választás (a kurkumin – színanyagok – pedig hozzájárulhat a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez, abban az esetben, ha pl. nincs erős Th2-es immunrendszeri dominancia – mondjuk ekcéma)

Szép estét kívánunk mindenkinek!