Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
A szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat érdemes két nagy csoportra osztani.
Vannak azok az ásványi anyagok, amikből több, mint 100 mg-ra van szükségünk minden nap. Ez nem kevés… Ők az egyik csoport. A „nagy”-csoportnak a következők tagjai vannak:
Kedvencem a magnézium, főleg amiatt, mert nagyon kényes az egyensúlya és nem viszünk be belőle eleget.
A „kis”-csoportos ásványi anyagoknak, más néven nyomelemeknek, melyekből napi 100 mg-nál kevesebb szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat) jóval több tagja van:
Ők is nagyon-nagyon fontosak. Többek között érdemes viszont tudnotok, hogy hazánkban a talaj szelénellátottsága például sajnos közelít a nullához. Nem jobb a helyzet a természetes, szerves jódot tartalmazó táplálékokkal sem. Merthogy idehaza kevés az ilyen.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!