Reggeli köret-alternatíva

Reggeli köret-alternatíva
2019.02.03.
Kókuszzsíron megsütött gomba, újhagyma, édesburgonya (fehér), fodros kel, friss metélőhagyma és fermentált zöldség.

Étkezéseknél mindig törekszem arra, hogy minél színesebb legyen a tányérom, hisz minél több bioflavonoidot fogyasztunk (ezek a zöldségek színét adják), annál előnyösebb az étel, például pozitívan hat a vércukor- és inzulinszintre is. Nők számára különösen fontos a keresztesvirágúak rendszeres fogyasztása is, hisz ezek nutriterápiás hatóanyagai (indol-3-carbinol, DIM) pozitívan hatnak a hormonális rendszer működésére. Fodros kelben ezek mellett található még A, C, K vitamin és folát is, ami különösen fontos gyermekvállalási célok támogatása szempontjából.

Fermentált zöldségeket rendszeresen fogyasztok, étkezéseket ezzel indítom. Gyomorerősítés szempontjából is fontos, továbbá a fermentumokban található jótékony baktériumok (lactobacillus plantarum) építik emésztőrendszerünk flóráját.

Szép napot Nektek!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!