Gyermekkori ételallergia

Gyermekkori ételallergia
2019.07.21.
Tanulmányok arra utalnak, hogy a gyermekkori (5 éves korig) ételallergiák és az ekcéma közötti kapcsolat 33-63% közé tehető. Ez természetesen nem feltétlenül jelenti azt, hogy ételallergia okozza az ekcémát, azonban ez az összefüggés igen erős.

Leggyakoribb gyermekkori ételallergének: tehéntej-fehérje, tojástehérje, földimogyoró, szója, búzafélék, kesudió, szezámmag.
Mi lenne, ha a 4 éves, ekcémás gyermekünk kapna egy ilyen listát a Háziorvostól: „Anyuka, próbáljuk ki 4 hétre, úgy tűnik, beválhat…” 

 


Forrás: J Allergy Clin Immunol. 1999 Sep;104(3 Pt 2):S114-22. Food hypersensitivity and atopic dermatitis: pathophysiology, epidemiology, diagnosis, and management. Sicherer SH, Sampson HA.

Esetleg mellé egy kis prebiotikum az immuntolerancia további javításához?
https://www.paleocentrum.hu/…/Bio-immunrost-komplex-400g-Fr…
TB2015 (-10%) kupon

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!