Zöldséges tengeri herkentyű-mix újburgonyával

posted in: Cikkek, RECEPTEK | 0

Egy abszolút csemege (vacsorára) számomra (ami egy adott teljes napon nem befolyásolja a makrotápanyag-arányokat):

Hozzávalók 2 személyre:
— 1 vagy inkább 1,5-2 csomag Deluxe tengeri keverék (fagyasztott-Lidl)
— kókuszzsír vagy más, hevíthető zsiradék
— 20 dkg brokkoli (alacsony FODMAP-ben egyéni tolerancia szerint)
— 10 dkg pok-choi
— egy csomag újhagyma levele (és metélőhagyma is)
— kurkuma (vagy valamilyen curry-keverék)
— tárkony
— toszkán-fűszerek
— 1-1,5 dl adalékmentes kókusztej vagy kókusztejszín
— só, bors
— újburgonya ízlés szerint
(ha valaki nem alacsony FODMAP-ben készíti, természetesen hagyma és fokhagyma is mehet bele)

A kókuszzsíron lepirítjuk a tengeri-mixet (és a hagymát, ha nem alacsony FODMAP), majd a brokkolit is. Mikor ezek átsültek, felöntjük az egészet a kókusztejjel és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a pok-choi-t és nem túl sokáig (hogy roppanós maradjon) pároljuk ezt is. Fűszerezzük, sózzuk és az utolsó 1-2 percre rádobjuk az újhagymát, metélőhagymát…. kevergetjük.

Eközben jó sós vízben megfőzzük az apró újburgonyákat egészben (a Kanári-szigeteken héjastól, de lehet hámozva is).

Jó étvágyat az omega-3-, taurin- és szelénbevitel emeléséhez