BARTHA ÁKOS

ÉLELMISZERBIOLÓGUS; TÁPLÁLKOZÁS-KUTATÓ; 

VEZETŐ FUNKCIONÁLIS TÁPLÁLKOZÁSI ÉS HORMONEGYENSÚLY SZAKÉRTŐ; 

ALAPÍTÓ TULAJDONOS; SZAKMAI VEZETŐ; AZ ÉLELMISZERTUDOMÁNYOK DOKTOR-JELÖLTJE

 

Az elmúlt években jó néhány országban nyílt alkalmam az élelmiszeripar és a táplálkozástudomány több területén tevékenykedni, mely élmények alapvetően meghatározták jelenlegi ismereteimet. Hosszú évek óta átfogóan foglalkozom az élelmiszerek és a táplálkozás kaotikusnak tűnő és bonyolult témaköreivel. Megszerzett tapasztalataimra és megelőző tanulmányaimra alapozva épült fel a Táplálkozás-Beállítás™ többszintű rendszere, mely számos jelentősebb életmód programot, valamint ”terápiás célú” étrendeket is magában foglal.

 

 

 

A Táplálkozás-Beállítás™ átfogó rendszerének alapító tulajdonosa és szakmai vezetőjeként támogatom Kollégáimat a következő területeken (a teljesség igénye nélkül):

  • Hormonális egyensúlyok és a táplálkozás komplex összefüggései
  • Carmenta-Várandósság-program™: megfelelő, személyre szabott táplálkozással a fogantatásért; terhesség alatti tápanyag-pótlás
  • Étrend- és táplálék-kiegészítők felülvizsgálata és független tanácsadás
  • Hormonális egyensúlyok egyéni kérdései: inzulin-rezisztencia protokoll, PCOS, endometriózis, pajzsmirigy, mellékvese stb. egyensúlya
  • Természetes “endokrinológia” (tudományosan és megfelelő diagnosztikai módszerekkel alátámasztva): domináns hormontermelő szerv meghatározása és célzott támogatása; női és férfi hormonegyensúly tanácsadás és kiegészítő terápia
  • Emésztőrendszeri regeneráció, gyulladások csökkentése, emésztési panaszok kezelése, ételintolerancia tanácsadás, fruktóz-felszívódási zavar, egyéniFODMAP-protokoll, stb.
  • Speciális, személyre szabott és célirányos laborvizsgálatok közvetítése és szakmai kiértékelése(meddőség, szív- és érrendszeri kockázatfeltárás, autoimmun-folyamatok, bélflóra-státusz, ételérzékenységek, koleszterin-anyagcsere, metabolikus szindróma, zsírsav-profil, komplex hormonrendszer és co-faktor vizsgálat, tápanyag-szintek meghatározása, rákmegelőzés, szerves sav profilok, hisztamin-érzékenység, anti-aging stb.)
  • Autoimmun-protokoll: gyulladáscsökkentő és/vagy hypoallergén étrend, egyéb alternatív megközelítések
  • Átfogó funkcionális állapotfelmérés, ok-okozati tanácsadás
  • Élelmiszerbiológiai megközelítés™

Javaslataink és módszereink a fentieknek megfelelően erősen individualizáltak és Ügyfeleink egyéni sajátosságait mindig figyelembe vesszük.

Kollégáimmal konzultációink során arra fogunk törekedni, hogy érthetően átadjunk minden fontos információt, elmagyarázzuk az összefüggések rendszerét és együtt értelmezzük a kapott eredményeket. Mindezek által a kapcsolódó tanácsadás célja, hogy elősegítsük az optimális életfunkciók kialakulását és megtartását, illetve megelőzzük, vagy adott esetben visszafordítsuk az egészségügyi kihívásokat és ezáltal elérjük az életminőség komplex javulását.

 

MÜLLER ILDIKÓ

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ; FUNKCIONÁLIS TÁPLÁLKOZÁSI SZAKÉRTŐ; ALTERNATÍV HORMONEGYENSÚLY-TANÁCSADÓ

 

2004 óta már Mozgásterapeutaként és Jógaoktatóként is kifejezetten foglalkoztatott a táplálkozás szervezetünkre gyakorolt hatása, akkoriban még vegetáriánusként igyekeztem egészségesen táplálkozni.

Családomban mindig is kifejezetten nagy igény volt a jó minőségű alapanyagokból készült, teljes értékű ételekre és meggyőződésünk volt, hogy sokat teszünk az egészségünkért. Mégsem tudtam túljutni egy hosszú évek óta tartó gyulladásos folyamaton és emellett gyakran energiahiánnyal küszködtem, amire már akkoriban is kerestem, de nem találtam megfelelő magyarázatot.

2012-ben feladtam a vegetáriánus táplálkozást és új, gyógyulásközpontú, megoldásorientált utakat kezdtem keresni. Hamarosan egy előadáson találkoztam Bartha Ákossal, aki a gyulladáscsökkentés érdekében személyre szabottan változtatott az étkezésemen. Pár hónappal később együttműködő partnerként folytattuk, és 2014-ben a Táplálkozás-Beállítás Csapatának tagja lettem, ahol Ákos szakmai vezetésével folyamatosan igyekszünk bővíteni tudásunkat és megosztjuk egymással gyakorlati tapasztalatainkat. Meglévő egészségügyi végzettségeim mellett 2015-ben elvégeztem az akkreditált “Funkcionális Táplálkozási Ismeretek” tanfolyamot is.

A fenti területek mellett 2013-ban találkoztam a GAPS terápiás célú étrenddel, és részt vettem Dr. Natasha Campbell-McBride budapesti konferenciáján is. Ebben az időszakban még leginkább a saját egészségemmel kapcsolatos kihívások inspiráltak. Még ebben az évben hallgató voltam Gerő Mária GAPS Segítő Terapeuta képzésén és magam is elkezdtem tanfolyamokat tartani (lakto)fermentálás /savanyítás/ és más, funkcionális élelmiszerek készítését érintő témakörben – mind elméletben, mind pedig gyakorlatban is. A tanfolyam anyaga később bővült olyan élelmiszerek elkészítésével, amelyek hatékonyan támogatják bélflóránk optimális működését.

Időközben egyre többen fordultak hozzám, ez motivált arra, hogy kistermelőként elégítsem ki az igényeket. Az évek során, a visszajelzésekből tettem szert egyre több gyakorlatban is működő tapasztalatra.

Tudásomat és tapasztalataimat megosztva szeretnék hozzájárulni, hogy mindannyian egészségesebbek legyünk, és gyermekeink, unokáink is megkapják az esélyt az egészséges életkezdéshez és ennek hosszútávú fenntartásához.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: a teljes emésztőrendszer támogatása: gyomorfunkciók komplex erősítése, felszívódási zavarok, béldiszbiózis (SIBO, kontaminált vékonybél); gyulladásos folyamatok; GAPS terápiás étrend; autoimmun folyamatok gyulladáscsökkentő és hypoallergén megközelítése; tanfolyamok tartása funkcionális élelmiszerekről (pl. fermentálás): elméleti és gyakorlati oktatás.

 

KIRÁLY ÉVA

DIETETIKUS; HORMONEGYENSÚLY TANÁCSADÓ; FUNKCIONÁLIS TÁPLÁLKOZÁSI SZAKÉRTŐ

 

2010-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, dietetikusként. Közvetlenül utána elsősorban prevenciós dietetikusként dolgoztam, sokrétű tapasztalatra tettem szert.

A szakmámat a gyermekeimnek köszönhetem, a felelősségteljes táplálásuk igénye ébresztette fel bennem az érdeklődést és az elhivatottságot. Vallom Szent Györgyi Albert mondatát, mely szerint az ember elsődleges kapcsolata a külvilággal, maga a táplálkozás. Mindaz, amit a táplálékkal elfogyasztunk, hatással van az egészségi állapotunkra hosszútávon. Már gyerekkoromban megismerkedtem különböző alternatív gyógyászati módszerrel, így teljesen természetes számomra, hogy egy adott egészségügyi kihíváshoz több oldalról, holisztikusan közelítsek.

Fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, így továbbképeztem magam hormonegyensúly tanácsadóvá és akkreditált funkcionális táplálkozási szakértővé, hogy minél hatékonyabban és átfogóbban tudjam a hozzám fordulókat segíteni. 2013 óta vagyok a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatának  tagja. Célunk, hogy a hormonális egyensúly kérdéseit egyéni sajátosságok mentén, célirányos és személyre szabott módszerekkel közelítsük meg. Bartha Ákos szakmai vezetése mellett nagy örömmel, csapatként együttműködve, minőségi tudást képviselve igyekszünk utat mutatni, eredményes támogatást nyújtani az Ügyfeleinknek. Küldetésünk továbbá, hogy hidat építsünk a hagyományos orvoslás és a tudományosan alátámasztott, természetes módszerek között…

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: prevenciós dietetika és alkalmazott táplálkozástudomány; hormonális egyensúlyok egyéni kérdései (inzulin-rezisztencia, PCOS, pajzsmirigy működési zavarok); Carmenta-Várandósság-program™

 

POLGÁR ANNAMÁRIA

DIETETIKUS; ALTERNATÍV HORMONEGYENSÚLY-TANÁCSADÓ

 

Személyes motiváció miatt 10 éve kezdtem el foglalkozni az egészséges táplálkozással, ezért később dietetikusi végzettséget szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Budapesten.

Utam során először a makrobiotikus táplálkozással ismerkedtem meg, tanulmányaimat az Európai Kushi Intézetben végeztem. Emellett elvégeztem a fülakupunktúrás addiktológus képzést is Budapesten, ami a teljes természetgyógyászati képzést foglalja magában. Az Amerikai Egyesült Államokban jártamkor részt vettem egy 3 hetes bentlakásos nyersétel tanfolyamon az Optimum Health Institute-ban, ahol testi-lelki-szellemi oktatás során elsajátítottam egy élő élelmiszereken alapuló egyedi gyógyító programot.

A nyers, friss, élő ételek szeretete mellett egyre jobban érdeklődni kezdtem az autoimmun folyamatok gyógyítását célzó étrendekkel, ezen belül is az úgy nevezett autoimmun protokollal. Ez és az emésztőrendszeri betegségek támogatására alkalmazott funkcionális életmódbeli változtatások, melyek a legközelebb állnak az érdeklődési körömhöz, de dietetikusként a Táplálkozás Beállítás™ szakmai csapattagjaként minden „egyensúlytalanságban” szívesen adok tanácsot.

Angolnyelv-tudásom miatt gyakran foglalkozom táplálkozási témájú fordításokkal is, és szakmai anyagokból összegző cikket készítek; továbbá a közösségi médián keresztül is aktívan részt veszek táplálkozási információ szolgáltatással több szakmai oldalon keresztül és csoportokban.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: prevenciós és gyulláscsökkentő dietetika, illetve alkalmazott táplálkozástudomány; emésztőrendszeri megbetegedések: alacsony FODMAP-étrend, étel intolerancia/allergia, IBS, reflux. Bármilyen autoimmun megbetegedés életmódbeli támogatása (Hashimoto pajzsmirigy alulműködés, Crohn-betegség, Colitis Ulcerosa, Reumás Arthritisz, Szklerózis Multiplex, Lupus stb.). Továbbá alternatív táplálkozási irányzatok (vegetáriánius, nyers vegetáriánus).

 

KENYERES ADRIENN

EDZŐ; SZAKMAI ÜGYVIVŐ; FUNKCIONÁLIS SPORT ÉS TÁPLÁLKOZÁSI SZAKREFERENS

 

Gyerekkorom óta fontos szerepet töltött be életemben az egészséges életmód, mindig is sportoltam és kerestem a számomra megfelelő étrendet. Tanulmányaimat is ezen a területen folytattam, 2015-ben diplomáztam a Testnevelési Egyetem Rekreáció és Egészségfejlesztés szakán.

Bartha Ákossal egy előadáson találkoztam, ahol meggyőzően hatott rám minden információ, amit a táplálkozással kapcsolatosan elmondott. 2013 óta elsőként csatlakozhattam a Táplálkozás-Beállítás™ Csapathoz, mely azóta is meghatározó szerepet tölt be életemben. Ügyfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartás, rendezvények szervezése vált elsődleges feladatommá. Személyes érdeklődésem mellett célom, hogy szakmai tudásomat folyamatosan fejlesszem, hogy Ügyfeleinket, különböző egészségügyi kihívásaikat ismerve, célirányosan tudjam tájékoztatni az előzetes teendőkről (pl. célirányos laborjavaslatok), válaszolni tudjak szakmai kérdéseikre. Ezért 2016-ben én is elvégeztem az akkreditált “Funkcionális Táplálkozási ismeretek” tanfolyamot.

Személyes tapasztalatomból adódóan tudom, hogy mennyivel jobb érzés a szervezetemnek megfelelően étkeznem aktív sportteljesítmény mellett is. Sokáig kerestem táplálkozás szempontjából a számomra ideális utat és nagy öröm számomra, hogy megtaláltam, ennek megfelelően hitelesen tudom végezni munkámat.

Mindemellett edzőként dolgozom (csoportos funkcionális órákat tartok), ahol szintén meghatározó szerepet tölt be a sportélettannal kapcsolatosan megszerzett tudásom. 2016 óta a Life1 edzőtermek szakmai munkáját is segítem.

Motiváltságom, lendületességem, emberközpontúságom és folyamatos fejlődési vágyam segít azon célom eléréséhez, hogy Ügyfeleink és Vendégeim a sport és az egészséges életmód hosszútávú szerelmeseivé váljanak.

Az emberekkel való foglalkozás számomra lételem, törekszem rá, hogy Ügyfeleink, akik bizalommal fordulnak hozzánk, személyre-szabott, megoldásorientált tanácsokat kapjanak Csapatunktól, melyek segítik Őket a hosszútávú, egészséges, minőségi élet kialakításában.

 

PALÁGYI ADRIENN

ONLINE KOMMUNIKÁCIÓS ÉS HR PARTNER; WEBMENEDZSER

2011-ben egy rendezvény keretében találkoztam a Táplálkozás-Beállítás rendszerével. Egy ismerősöm ajánlására kezdtem el megoldást keresni kezdődő, figyelmeztető jellegű egészségügyi gondomra, melyre rendkívül gyors hatású gyógyírt jelentett az alkalmazott módszertan. Azóta is e rendszer szerint gyakorolt alapelvek mentén élek, maximálisan tekintetbe véve saját testem egyéni működését, melyet évről-évre egyre jobban megismerhettem általa. Végeredményben pedig nem csak kifejleszthettem a testreszabott egyéni étrendemet, amelyet a mindennapokban követek, hanem azt a személyes életmódot is, amely valóban szolgálja az egészségemet.

2013-ban, mint lelkes munkatárs is becsatlakoztam a szervezet életébe, elsődleges feladataim az online jelenlét és ügyfélmenedzsment biztosítása, az együttműködő partnerekkel való kapcsolattartás ill. a rendezvényeinkhez kapcsolódó háttér munkálatok bonyolítása. Ügyfeleink visszajelzései, elért eredményeink ill. a kiemelkedően komplex és progresszív szemléletű szakértői megközelítésünk miatt nem kérdés számomra, hogy aki hozzánk fordul táplálkozását, életmódját érintő egészségügyi kérdéseivel, annak biztosan a lehető legjobb kezekben lesz az egészsége.